[呃正評]鄭中基唱歌好唔好聽

227 回覆
606 Like 38 Dislike
把聲靚 有感情 其實屌打唔少歌手 但真係係音樂上紅唔到上一線 可惜
把聲靚 有感情 其實屌打唔少歌手 但真係係音樂上紅唔到上一線 可惜

紅唔到上一線 咪玩啦
可惜我是水瓶座

我覺得係好聽過原唱

https://youtu.be/uv-N3IrSfX8

呢首幾掂,不過我覺得佢翻唱個首《愛是最大權利》仲掂

紅唔到上一線 咪玩啦

不如你列d 一線既黎睇下 再睇下佢地紅既程度差幾遠

紅唔到上一線 咪玩啦

醉基之前台灣紅到發紫

紅唔到上一線 咪玩啦

醉基之前台灣紅到發紫

喺台灣唱片好賣過劉華
2006 還以為 閉目入神 美女與野獸
想念你的愛
https://youtu.be/nUg3InLFbnM

呢首都好正 有排狂聽 聽到個人都唔開心

紅唔到上一線 咪玩啦

張學友 劉德華 張惠妹係唔係一線
佢試過好多風格:瑜珈,beautiful people,卸不下的行李,基哥基哥,高手,救救我,相對論。

作為藝人,冇咩好彈佢。

你話佢淨係識唱歌,佢就收皮去拍戲。

你話拍垃圾戲唔好笑,佢去美女廚房40點收視返身。

你話返身靠老豆,佢隱姓埋名做tiny eyes。

而家又唔奶共,又好老豆樣。

去他演唱會都聽到佢特登重新編曲,俾新野,四十幾歲話組brand,對音樂仲咁熱誠。

係香港真係要咁有錢先咁自在,有個句講個句

同樣兩世祖佢同juno一個頭真係一個天一個地
香港澳門都有睇 年尾台北都會去

齊晒佢所有碟咁制

究竟佢幾時先出新碟 國語粵語都無所謂架

btw有冇人知演唱會dvd幾時出?

鍾意佢啲國語碟多啲

佢唱國語歌堅正
我差「聲聲愛你」同「Encore」
演唱會DVD幾時出呀
演唱會DVD幾時出呀

會唔會等埋台灣站先出?
演唱會DVD幾時出呀

會唔會等埋台灣站先出?

出埋台灣?
其實對我黎講 係香港佢根本就算係全能藝人
唱歌好聽 拍戲好睇亦都會有唔少人想睇佢既戲 主持睇美女廚房就知
特登登入打呢堆野
利申:唔係佢FANS 手機只有幾首佢既歌

以前個樣真係幾樣衰,依家步入中年型咗好多,可以行埋偶像派條路
講起黑風暴雨
就自然諗起用呢首歌做主題曲嘅"黑拳"
唱歌好聽 拍戲好睇亦都會有唔少人想睇佢既戲 主持睇美女廚房就知
特登登入打呢堆野

以前個樣真係幾樣衰,依家步入中年型咗好多,可以行埋偶像派條路

依家個陣佬味出哂黎 我覺得佢幾襯留鬚依個造型
特登登入打呢堆野

依家個陣佬味出哂黎 我覺得佢幾襯留鬚依個造型

以前個look真係不了,依家留鬚型咗好多,我夠膽講靚仔過老咗既黎明
鄭中基演唱會唱個首天各一方真係不得了
鄭中基演唱會唱個首天各一方真係不得了

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞