中國駐法國大使呢個好笑:前蘇聯國家無國際地位

192 回覆
449 Like 4 Dislike
簡直將777句説話放大100萬倍咁射出去
人地都有處理人權問題架,如果唔係每年財政報告入面條維穩費要黎做咩?你當D坦克車流架?
以前啲口交官唔會好似支那咁低質
照咁講即係從中華民國分裂出黎嘅果個國家都冇囉?
支那畀咗好多武器啦

不過畀咗佢哋契哥羅剎鬼啫
上有所好 下必甚焉

有讀過書個班冇出頭天,捱下捱下咪走既走扮冇讀過書既扮冇讀過書囉
世界上向俄羅斯割地專家中國,講嘢係大聲嘅
呢d野潛而默化既,個後果個形象問題唔係即時有 但有左就好難洗得甩。

或者拎個例子:中國既經濟從來都係靠平靠抵,但法國佬賣LV美國佬賣apple可以靠賣品牌賣形象

政經上都一樣,如果形象係冇撚用既 各國國宴係M記搞慳錢算撚數啦
邊會夠膽敢講
佢咁講即係德國都無主權
有一半係蘇聯
其實盧沙野 依次咁講

都應驗 普京想打番成個蘇聯版圖番黎

都係個句 多多波(蘭)妹黎祖國 我都接受
覺唔覺得個主持好高質?點解香港冇呢啲人
連俄狗都唔係主權國家
係就快
早就已經知
普京就係要變返蘇聯
好彩有唔少東歐國家都有北約保護
敢問咩?
”盧沙野:“我在這裡不跟你討論這些八卦”。記者重複,“對於無數死亡的中國人,你用八卦來形容,這對古拉格的受害者,對中國勞改場的無數死亡者,這樣說是可恥的,您明白嗎?”盧沙野:“我來這裡不是與你來討論這些八卦。要講人權,在你們國家,在其他西方國家,存在着許多的人權問題”。
一比人迫到埋牆又用臭蟲論
BBC 訪問 十一哥 同 孽劉

但好彩後面兩條大仆街有浸過咸水 唔會衝口而出講得咁核突
呢個時候 全力扮中撐大使
而家冇咗蘇聯㗎喇喎
即係俄羅斯都唔係主權國
別洛韋日協議

俄羅斯自己都有份主動脫離蘇聯

即係連俄羅斯都係冇主權

中國大使這句話 令全世界震驚!
佢最有笑係話脫離蘇聯既國家無真正脫離蘇聯聯邦
即係話蘇聯仲係有佢地
問題係蘇聯仲存在嗎?
別洛韋日協議

RSFSR都係前蘇聯加盟共和國 佢都有份主動脫離蘇聯

以佢嘅講法即係連俄羅斯聯邦都唔係實質主權國家
無撚錯
所以俄羅斯都唔係主權國家
攻擊埋大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞