[推到完場] 2023 DSE 中學文憑考試英文卷三聆聽及綜合

367 回覆
1 Like 5 Dislike
其實係咪Reading難Listening就冇咁難
Or vice versa
程度一樣
聽到牙日把聲即刻劣鳩
有冇邊個vocab要串字?
有無重播聽
有冇清有尋日reading題目
考撚完未啊 點解有學校可以仲未放架
簡單過上年
題目應該無咁快有
文章就考完可以拎走影比人睇
啱啱出黎 利申上年5*
公道講句 task34 係算難果type
d字唔難 但佢講得快同埋多野寫 頭先0.5秒發夢已經miss左個答案

task8910 我自己覺得歷屆數一數二難
中間好多伏答案 同埋逼你唔可以照抄內容 要分析完再用自己language整合寫答案

paper 3 最難係tone and manner
今年算好隱藏

利申:今年返入去玩下 reading炒車唔忿氣入去考下
dse英文考試從來唔會令人失望 年年變
唔會好似數學 econ咁年年一樣 背曬past paper坐底有4
直升機 同Elbow 利申唔識串
同以前老師吹過吹,佢話上兩年明顯淺左d 就番疫情番唔到學,睇黎今年份份都難番
呢啲字多數唔會考
上年已經開始難番
主要係題型多樣化咗好多
唔洗 如果串人名dse通常串埋比你
數學卷二你肯定背完 past paper 就有用?
我覺得好花時間消化題目,task 9選擇邊一個course要花時間諗諗.
task 10 陰濕位,例如改咗投票嘅方法咁 相信一唔留神好易有甩漏。
2021 2022 2023 reading題型變化大
年年題型黎黎去去都係咁 都唔係靠緊數學邏輯思考 根本操開past paper都會見過曬 paper1 肯定唔會差 坐底有4 paper2 先係4-5**分水嶺
1010嗰陣播塵大師
數學paper 1基本上係得最尾嗰題難少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞