垃撚圾!電視台大曬呀?拍戲大曬呀?#dislike#

243 回覆
660 Like 20 Dislike
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3507641/%E6%A5%B5%E5%BA%A6%E4%BF%8F%E9%83%8E%E5%90%9B%E2%94%82%E9%99%B3%E5%9C%8B%E6%96%B0%20%E6%9E%97%E5%B0%8F%E6%B9%9B%E5%AE%A2%E4%B8%B2%E7%B6%B2%E6%B0%91%E6%84%9F%E9%A9%9A%E5%96%9C%20%E8%BB%8A%E4%B8%BB%E5%80%9F%E5%87%BA%E9%9B%BB%E5%96%AE%E8%BB%8A%E4%B8%8D%E6%BB%BFViuTV%E5%AE%89%E6%8E%92

一位名為魚波的YouTuber在個人IG投訴,ViuTV拍攝這劇時向他借了一部電單車,期間發生意外炒車,「大家仲記唔記得某電視台借我車拍劇?某位男團某男主角,態度惡劣,胡亂試車,不聽從指示操作車輛,最後炒低咗部電單車,事後仲胡亂指責。」

同時,魚波不滿自己的電單車的車牌沒遮蓋,稱︰「某電視台你係咪玩嘢?請問專業操守去咗邊?大家唔使再PM我,部車係我嘅台,車牌都開埋比你激X死。」一連串的hashtag亦有弦外之音︰「部車好重呀」、「腳踏好高有冇得校低啲」、「部車冇波段顯示」、「唔怪得我做唔到大明星」、「因為我面皮冇你咁厚」、「呢單嘢會記你一世」、「巴士可能係免費」、「但我部車係唔係免費」。

垃撚圾!電視台大曬呀?拍戲大曬呀?
唔係TVB
開名啦,邊個電視台咁衰呀?
如果係仆街TVB我哋一定幫你狙擊到底討回公道
免費巴
想知部車爛成點
男團某男主角

邊個呀 開名囉
廢柴 某電視台 某男主角
名都唔敢開就收皮啦
比mirror成員炒你架車你執到啦
super太假?
Mirror 冇份拍依套劇
但人地渣型好多 架車比佢炒都應該開心
P1X3L?
「巴士可能係免費」
魚波比晒提示你都可以屈mirror
你們班弱智連登仔
入到黎係咪以為講緊cctvb
Free bus
在《極度俏郎君》的宣傳片內,吳啟洋駕駛電單車,載著王家晴兜風,她從後攬住他,俊男美女畫面似足電影《天若有情》。男方所駕駛的車,在魚波IG內有極高的曝光率。

Free bus
借車26 46都好,你錫車一定阻免
個隊名已經改得衰,冇人知點讀,仲要串柒柒,咁抵你紅唔起啦
借得比人 有風險就預左啦
人地唔肯賠錢先再講啦
如果部車好重要就唔好借
借得出去就唔好呻
中文名冇人識
免費巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞