[魅力爆棚] 藤井 風討論區 |香港開show啦!!!(2)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
買咗黃牛qr code嘅人係咪被人撚咗
己買黃牛
今次仆街了
好彩禾猶疑多咗幾日 尋日爭啲中伏
呢啲人How are you feeling
果啲買咗黃牛即日過關嘅觀眾今次就麻煩喇
冇嘅
啲黃牛肯有良心啲幫你拎埋飛再同你約交收咪得囉
啱啱有個黃牛話5月有實體飛可以交收 但今次唔係得電子飛咩?
主辦今日宣布咗show前十四日會補出實體飛,QR code入唔到場
Live nation ig出咗post講新安排
依家先黎做野有撚用咩
一開始一個人可以買8張 黃牛表示: fat fat
黃牛拎咗張飛都唔會交俾你啦,再賣多轉唔好?live nation幫黃牛賺多轉就真
我估要不是啲黃牛咁張揚成排成排咁賣俾人cap晒圖
鬧到去日本嗰邊啲staff都知啲fans勁唔開心
點會咁樣所謂做啲措施打擊黃牛…
希望下次佢嚟開live可以賣之前已經有measure
其實日本嗰邊根本話唔到事
每個地區嘅賣飛文化唔同
最新嘅staff update日誌有講過呢個問題
咁即係一定係有人DM佢哋埋怨
日本嗰邊先會知道
就算話唔到事佢哋都喺update度話知道呢個問題
俾你係香港promotor知道你老細aware呢樣野
做返啲嘢扮下有幫手打擊黃牛是常識吧

平時冇搶開飛嘅人冇可能搶到
我估可能除咗香港人 好多住香港嘅日本人都買唔到
情願好似日本嗰邊
入咗會做咗會員先有得實名抽選

咁就應該可以打擊到黃牛
增加咁黃牛成本啫
永遠都道高一丈魔高一丈

大家要明白海外歌手嚟開外地開演唱會係好多野都控制唔到
佢地可以做係委托當地搞開嘅公司做代理去搞
當然我相信佢地追問當地主辦要follow嘅
就好似以家咁,睇落都似日本個邊出咗聲

但搞到抽選呢啲我諗係香港無咩點搞過嘅地方
成本應該會令livenation ban左佢

我諗最盡都係搞到popticket咁
但popticket自己一個system
Livenation一日選擇靠cityline呢個垃圾system
一日都會繼續食屎(應該都關場地事)
https://www.instagram.com/p/CrbXRPAy-QL/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

佢內文同comment都話轉咗實名制
但喺live nation篇嘢唔見有提嘅
係變番做實體飛姐
邊有實名
咪就係
睇咗篇嘢十次都嚟
以為自己睇漏
節 目 資 訊

活動日期:2023/7/22 (六)

活動時間:19:30

活動地點:TICC 台北國際會議中心

活動地址:台北市信義區信義路五段1號

售票時間:2023/5/6 (六) 中午 12 : 00

票 價:$3200 /$2600 /$2200 /$1800

主辦單位:KKLIVE

協辦單位:創昕製作

藝人經紀:HEHN RECORDS

售票單位:KKTIX、全家便利商店Famiport

購 票 方 式 說 明

您的KKTIX會員需完成"電子郵件地址及手機號碼驗證"才能進行購票流程,請至https://kktix.com/users/edit 確認是否您的電子郵件及手機號碼已經認證完畢。提醒您請勿使用Yahoo、Hotmail信箱註冊及驗證,以避免驗證信未能寄達。

轉台灣場嘅朋友留意
祝大家順利搶到kktix 應該會好啲
唔係 我冇比錢佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞