點解今季d球隊好似無視哂ffp咁

69 回覆
0 Like 0 Dislike
得我買果堆人係正常價, 最貴果個邦路斯都係4千萬

你買果堆除左邦無乜邊個夠班踢豪門

唔見得曼城買嗰堆夠班

Walker 英超第二,施華Mendy 法甲冠軍,擔泥皇馬
AC個班同佢地比

睇埋洗咗幾多錢買佢地

買多幾個人就咁多ge 拮,贏意假先講啦

兩億後防 贏英假先講啦

又唔係串你地米蘭廢
只不過你地買既人級數唔算頂級,唔洗同psg雙曼皇巴拜搶人
個價自然正正常常

我地同車仔搶人

AC個班除左邦老師車傳都冇傳過

kessie conti 你有無留意架

conti 冇傳過
kessie 1月傳完完季已經冇左件事
ac 個班二線兵都J到出血

車仔吹到出價35m 但原來係假架?

夏季轉會窗冇傳過
轉左bakayoho 啦
感覺好似香港D 樓市政策
搞完樓價仲升左
但平民買樓就難左

傳統豪門就一向唔怕
原本對D油王隊就幾有效但依家又放寬左等於俾佢地可以燒
咁咪變左好似下體多仔呢D新興但冇大水喉既球隊仆哂街

其實ffp係冇好似香港樓價咁嘅
的確係杜絕咗啲油王大規模泵水,但係啲油王知道點走法律罅,好似屁馬疑似轉會咁
我睇返啦,有啲細球會係影響好嚴重,可能要搞到唔註冊球員去確保自己pass個ffp
英超個人工ffp根本on9,月巴咁廢都有30萬鎊,搞到個個都話加人工
例如阿狗已經因為咁唔可以同燒山高薪續約
搞完樓價仲升左
但平民買樓就難左

傳統豪門就一向唔怕

的確係杜絕咗啲油王大規模泵水,但係啲油王知道點走法律罅,好似屁馬疑似轉會咁
我睇返啦,有啲細球會係影響好嚴重,可能要搞到唔註冊球員去確保自己pass個ffp

一開始個陣係嚴好多冇得走架
左手交右手揾D關聯公司都係唔得架好似
D油王搞到告過上體育法庭個D啦
但之後又歐足總又放寬左
冇計對佢地黎講多幾隊強隊從來唔係壞事
我都好奇緊鏝開幾億買一堆人uefa又冇聲出
鈀淨係吹緊兩億二一個人 都未成事已經俾uefa警告
有冇高手解釋下ffp點運作

鏝城有錢到左右交右手,自己贊助番自己,怕咩?

http://football.fanpiece.com/InterClubhongkong/%E5%B0%88%E9%A1%8C%E8%A8%8E%E8%AB%96-%E8%B2%A1%E6%94%BF%E5%85%AC%E5%B9%B3%E8%88%87%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%B1%B3%E8%98%AD-%E4%B8%8A%E7%AF%87-c1264170.html

thank
原來ffp計埋其他足球收入
我仲以為淨係轉會收入

皇馬 曼聯收入突破6憶,即係可以用6憶買人?

應該係

15/16 皇馬operating income 620m
扣除支出 operating profit 16xm
depreciation 扣咗120m
計埋財政嘅收入同支出
稅前利潤 43m
扣完稅得返30m
所以最盡基本上一年可以用60m
而基本上利潤就每年都會增長
所以如果一簽簽五年
可以有300m買人
同埋留意返今季皇馬賣人賣咗100m+
用咗50m都冇
搞完樓價仲升左
但平民買樓就難左

傳統豪門就一向唔怕

一開始個陣係嚴好多冇得走架
左手交右手揾D關聯公司都係唔得架好似
D油王搞到告過上體育法庭個D啦
但之後又歐足總又放寬左
冇計對佢地黎講多幾隊強隊從來唔係壞事

銀包嚟講緊係唔係壞事
國米 羅馬 波圖呢堆未瀨野囉
呢幾年d贊助費係咁升 其實個市場支持緊鬥多錢
加埋中超做壞左個市
加埋中超做壞左個市

個市入面愈黎愈多錢
球員價錢自然會升
聽落呢個條款好似幫緊啲傳統豪門打壓啲新興球會

照咁睇好似得果班突然有大量資金注資果堆球會瀨野

根本就係
新興球會推高左個市價
豪門s唔開心
uefa出手干預, 整條條例維穩
同支那差唔多

根本就係
新興球會推高左個市價
豪門s唔開心
uefa出手干預, 整條條例維穩
同支那差唔多

鬼叫鍠鏝獌買人買得咁豪,占士普巴呢D都貴一貴都買

照咁睇好似得果班突然有大量資金注資果堆球會瀨野

應該話係一向靠老細泵錢個D球會最傷.
平時係老細玩具可以貴買平賣,FFP限制左無得玩,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞