點解今季d球隊好似無視哂ffp咁

69 回覆
0 Like 0 Dislike
隊隊都出勁高價買人,曼城仲話要買埋麥巴比
我都好奇緊鏝開幾億買一堆人uefa又冇聲出
鈀淨係吹緊兩億二一個人 都未成事已經俾uefa警告
有冇高手解釋下ffp點運作
成班大律師幫手諗緊驚咩
左手交右手
用贊助商贊助入錢
左手交右手
用贊助商贊助入錢

可以咁做?咁求其搵間公司幫手入公都得啦
左手交右手
用贊助商贊助入錢

你睇下英超賺幾多錢就知ffp對佢地無效
巴黎買尼馬就真係唔知佢點過
左手交右手
用贊助商贊助入錢

理論上係,不過要搵到公司贊助你
左手交右手
用贊助商贊助入錢

自己開間公司再贊助就得啦
左手交右手
用贊助商贊助入錢

曼城咪係咁做
左手交右手
用贊助商贊助入錢

曼城咪係咁做

曼城淨係轉播費都150m
心口贊助35m
而ffp規定只係唔蝕超過30定40m
所以曼城未買麥巴比都仲過到ffp
PSG好似係個老細開間公司,俾3億尼馬買佢肖像權
尼馬再用2.2億同巴塞解約
我都好奇緊鏝開幾億買一堆人uefa又冇聲出
鈀淨係吹緊兩億二一個人 都未成事已經俾uefa警告
有冇高手解釋下ffp點運作

ffp係唔蝕多過一筆數
不過其實本身大球會一年已經賺好撚多
有時金主仲泵水
點會蝕
皇馬15/16 買人淨支出用咗70m
net profit仲有30m
自己諗下
得我買果堆人係正常價, 最貴果個邦路斯都係4千萬

你買果堆除左邦無乜邊個夠班踢豪門

唔見得曼城買嗰堆夠班
用salary cap啦考慮下

唔見得曼城買嗰堆夠班

Walker 英超第二,施華Mendy 法甲冠軍,擔泥皇馬
AC個班同佢地比

唔見得曼城買嗰堆夠班

AC個班同佢地比

睇埋洗咗幾多錢買佢地

買多幾個人就咁多ge 拮,贏意假先講啦

唔見得曼城買嗰堆夠班

AC個班同佢地比

睇埋洗咗幾多錢買佢地

兩億後防 贏英假先講啦

又唔係串你地米蘭廢
只不過你地買既人級數唔算頂級,唔洗同psg雙曼皇巴拜搶人
個價自然正正常常

唔見得曼城買嗰堆夠班

AC個班同佢地比

睇埋洗咗幾多錢買佢地

兩億後防 贏英假先講啦

又唔係串你地米蘭廢
只不過你地買既人級數唔算頂級,唔洗同psg雙曼皇巴拜搶人
個價自然正正常常

第一次agger agger road ching
between你地今年係擺脫左乞衣米蘭個名,不過同人地泵水玩既豪門仲有一大段距離
ffp用蝕錢黎計個一下開始已經係豪門玩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞