韓國百萬網紅自爆在香港被騙:計程車司機找的零錢是假幣

302 回覆
223 Like 11 Dislike
假咗啲,你話500同1000都有可能,散紙真係冇乜可能
佢係唔係就錯深圳當咗香港?
佢自己都唔知姐,匯價1.03,呃你0.03咩
Sd d假硬幣既相黎睇下?
有即刻幫你打飛機
冇人話佢死臭雞既
死臭雞
零錢既意思即係唔係大紙,少過500有咩價值造價幣?
無可能

根本唔撚會找
好耐以前有聽過

其實好想知10蚊銀有重量加埋運費真係有賺咩
整假神沙
2個1蚊賺到3蚊
但係整假coin個成本效益係邊
一係找其他國家銀仔比佢,一係條女吹水,冇可能有假銀,聽都未聽過
依個都叫有啲可能但又咁講
啲外幣邊得嚟自己突登價低果陣拎去唱然後找俾人?
仲要係假散紙
雞蛋5豪子隻都可以係假
仲有咩冇可能
過百萬又唔似會搏上位
騙財姐, 冇騙色已經賺左
等俾連登仔話係假波啦!臭雞!
所以佢無相好難判斷
未呃你上床算係咁
韓國臭雞作文都作好啲啦
找其他貨幣俾啲遊客都已經叫俾人呃啦
你試下去外地啲人恰你唔識 俾啲不知名貨幣神沙你
你會唔會覺得自己係俾人呃緊 俾人找假錢?
你係第二到又用唔到 或者可能而家一街都係啲夾公仔鋪扭蛋鋪
好多都轉哂要唱佢啲幣先玩到
啲大劣人又好就咁本身劣嘅人又好 唱完又冇玩哂又覺得唔抵 陰啲陰啲拎嚟搭車買嘢俾錢 俾中個的士佬又得
咁呢啲連上網搵都搵唔到係咩幣 一個外地人點會覺得唔係假幣
而家出旺區都成日見到啲傻閪成日拎張人民幣出嚟 一係就問葡幣收唔收
屌去澳門基本上用港紙邊個仲會唱葡幣
啲傻閪就覺得自己係香港大哂要香港啲鋪收人民幣
另外嗰啲就得返啲神沙唱唔走又想用咗佢
假設 的士佬收到其他貨幣想找返比人又或者自己都冇為意又有幾出奇
已經分唔到在座各位認真分析做假散銀同冇可能係真定假膠
講真張圖都係得韓文 有冇人真係fc過佢點講假散銀呢樣嘢
人地都係純粹kol玩下問答分享下啫 又唔係有心抹黑
一嚟就屌人假波假樣所以冇腦 但係法官大人...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞