【颱風追擊】1705號 奧鹿 NORU(07W)+ 1709號 納沙 NESAT(11W)

293 回覆
3 Like 2 Dislike
聽日飛台灣
抽晒啲毒氣落嚟
奧鹿下星期打到日本
死開啦納圾打得台灣最撚無貢獻 拿拿聲比玉山鋸散佢
奧鹿下星期打到日本

日本本島+240都未到,即係再下個星期但而家即將影響外島小笠原群島
食得屎
聽日後日都應該熱到hihi
請問11w係乜意思
請問11w係乜意思

jtwc對納沙既編號(佢計多兩個td做風)
國際編號1709,即係17年第9個風
請問11w係乜意思

即係納沙係jtwc標準第11個風,
而家南海係12w即係第12個風,
但國際標準佢未夠強所以未計無名
(之後應該夠咁編號就係1710,第10個風咁解,個名將會叫海棠
請問11w係乜意思

即係納沙係jtwc標準第11個風,
而家南海係12w即係第12個風,
但國際標準佢未夠強所以未計無名
(之後應該夠咁編號就係1710,第10個風咁解,個名將會叫海棠

而果2個td到最後都係無達標準,所以無國際編號無名
有風肯打黎香港玩啊
位於南海北部的熱帶低氣壓會與呂宋東北面的納沙出現相互作用。該熱帶低氣壓會在星期六於南海北部徘徊,與香港保持一定距離,隨後在星期日向東北方向大致移向台灣海峽一帶。而納沙會在星期六橫過台灣,並在星期日移入中國東南部。天文台會密切監察兩個熱帶氣旋的動向。

香港天文台於2017年07月28日19時30分發出
位於南海北部的熱帶低氣壓會與呂宋東北面的納沙出現相互作用。該熱帶低氣壓會在星期六於南海北部徘徊,與香港保持一定距離,隨後在星期日向東北方向大致移向台灣海峽一帶。而納沙會在星期六橫過台灣,並在星期日移入中國東南部。天文台會密切監察兩個熱帶氣旋的動向。

隻狗衝得唔夠快,應該有足夠時間食晒12W

隻狗衝得唔夠快,應該有足夠時間食晒12W

食就唔會,12w本體從來無畀納沙影響到,係搶佢西南氣流姐
有無手足可以講解下
隻狗近台灣南部定北部登陸既機會率高啲?
有無手足可以講解下

同埋會唔會好大風大雨
唔理佢食唔食 跪求佢地快啲走
有無手足可以講解下

同埋會唔會好大風大雨

中南部
全台灣都大雨架啦
大風就佢經過果附近既縣啦
有無手足可以講解下

同埋會唔會好大風大雨

中南部
全台灣都大雨架啦
大風就佢經過果附近既縣啦

cma升南海12w做ts
cma升南海12w做ts

又"HI"唔到香港
食哂下沉氣流
想問下如果本身係天晴大太陽
但有煙霞 其實會唔會幫手擋左d紫外線
JTWC BIN C之旅(11W)

#2 CPA TO HK:722km
#3 CPA TO HK:706km
#4 CPA TO HK:696km
#5 CPA TO HK:576km
#6 CPA TO HK:522km
#7 CPA TO HK:515km
#8 CPA TO HK:619km
#9 CPA TO HK:608km
#10 CPA TO HK:561km
#11 CPA TO HK:582km
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞