[跨性別女性vs女性] Nike請跨性別網紅 宣傳女性運動内衣 遭奧運選手帶頭抵制

208 回覆
206 Like 13 Dislike
老老實實,女人真係小器,換轉男人都冇咁排斥TB或者女變男人士
笑笑笑笑你老母咩笑

做人礦啦
咁真係幾好笑 黃絲割女權割LGBT+
呢個世界真係男人玩晒
有啲跨女仲健美過原生女

non-op 就咪搞啦,因為喺大眾傳媒嘅相片冇辦法清楚表達模特兒嘅背景

所以根本degenerate返做一個化妝男人,

最低限度唔切j都要 隆胸加埋面部女性化手術
你唔知,其實有好多女跨男? 通常都好pass,差在有d矮
女性內衣由一個男人代言
有問題嘅仍然係女人?
而家講緊男人搶女人飯碗
反對呢件事唔代表排斥trans
woke
女人都搶男人飯碗啦,咁耐以黎都冇人出聲仲要對呢啲女人作出鼓勵
原來係仇女撚
難怪講嘢冇乜智商可言
佢呢個設定 係呢個時期同揸住同花順無分別
喺香港
直情唔需要女權出聲
連登已經做咗最大反跨、仇跨平台

平時講嘢女性唔啱聽,例如:女人本身就係for生育,女人唔生育就係特權階層僭越男性地位
就會瘋狂討伐你加人身攻擊你加負評你

然後網民講嘢攻擊跨性別:變態、死呀叔、冇月經、搶女人飯碗、僭越女性地位云云
成班人就幫口話「講真相都唔得」

成班友宋係雙重標準
敢蝦跨性別呢啲小眾中嘅小眾
唔敢對女性作出事實嘅批評

其實即係欺善怕惡
誰勢力夠大夠惡就誰正確

事實已經證明
LGBTQ係真正弱勢
因為真心保護佢哋嘅公眾少之又少
反而反感厭惡式人身攻擊充斥全社會兼呢啲攻擊會大量landslide壓倒性正評

相反
女權?
你求其講吓「女人唔生仔好自私」已經被全網欺凌攻擊你

邊個真係弱勢邊個真係強勢
仲未分得清
咁就真係社會悲哀

計我話
根本就冇VS呢回事
事實就係女權欺壓碾碎咗LGBTQ、男權、人類社會延續利益、兒童權利
咁nike唔直接開新line就賣trans 野,既然咁support trans
不如講返道理先啦,係咪要求稍高未能應付?
女權都有分好多派
啲人講「搶女人飯碗」竟然敢講出口
完全無視過跨性別呢啲性小眾喺社會求職時係遭受歧視
係連求職想保障基本生活都會有好大困難
職場會用好多方法exclude性小眾人士
做好多歧視行為令性小眾失去工作

然後性小眾人士搵住屋
會遭受業主歧視同拒絕
會被服務業拒絕給予服務
本身就係真真正正被歧視嘅群體

班人仲好意思講「請個跨女做廣告搶女人飯碗」
事實就係女性本身嘅求職機會仲多過男性同任何性別群體
仲有升讀大學都已經女多男少
竟然自己就唔話自己「搶男人飯碗」
仲會網絡輿論一面倒幫女性

邊個先係真正受欺壓受歧視嘅弱勢群體
邊個唔係
已經清清楚楚
J都唔切 話自己係女人就係女人 真係痴撚線
LGBT特權仲多過女人,叫啲女權點忍?
萬能key
乜撚
切J先係最重要
精神勝利法d fd
lgbtqia2s+ 乜嘢嚟 邊度好似最新電話型號咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞