如何拯救尖東?

474 回覆
574 Like 30 Dislike
為左返Office先入去
點解要救
我F5第一次拍拖,聖誕就係同條女出尖東海旁坐通宵
果陣聖誕都已經好凍,得12~13度左右,攬實條女互相取暖
不過好似未到除夕就散左
歷史博物館休館大變動,
隔離科學館似兒童遊樂場,
一就去返尖沙咀睇美街館, 裝修後幾靚,
但就冇晒以前一字排開大落地玻璃窗睇海, 變成分開幾格有框嘅落地玻璃, 仲要無埋sofa
Musea戲院勁舒服
就算貴小小都專登去睇
其實係 多數當散步為主
大商場個個倒模咁都係果d商店
都唔洗專登去
選一個尖東霸王出黎搞掂. 有合法版,12點後我話事版, 再黎個南亞版.
咁你就早午加多元文化都可以做旅遊景點
米奇樂園嚟㗎喎上次日光日白經過 3隻米奇係我腳邊跑過 差啲踩中
成個尖東得3個好行 2間K11+海港城

其他真係可以含撚
玩復古文青cafe有冇得諗
PP/置地一直係我心中香港龍頭商場, 人流唔算多, 但又唔會好似死場咁, 設計又唔會令你蕩失路, 又少D大陸人, 客人都係香港人為主,
仲有女士們最在乎嘅廁所, 起碼夠大, IFC廁所細到乜咁
帝園間餅店幾好
時代唔同晒,而家網購世代上網買平咁多根本唔需要咁多舖頭,所以唔需要咁多商場,啲大商場商店仲要好多都重覆咗
咪話女人 男人都覺得唔方便啦 堂堂高級商場去個廁所都要迫住迫住咁
荔枝角D2 place就係文青做主題, 人流多唔多就唔知, 但就唔係好啱我,
呢度廿幾歲嘅巴絲多唔多去
海港城唔係尖東
Sor
以前電影業旺多戲院其實都帶動到唔少附近其他行業
而家就算尖東會旺返咪又係會變成你屋企樓下啲商場咁上下
交通費又貴已經唔係以前約咗人出尖沙咀打住機先諗吓去邊玩嘅年代
簡約公屋
有冇諗過香港去唔番嗰個年代呢?
大陸都冇以前咁有錢啦,封關清零幾年經濟差咗好多
廁所設計真係睇得出大業主格局, 又細又窄好小家子氣
就係行去尖沙咀
爛左尾,拆哂d海報
我見唔少人沿海邊跑步, 應該幾舒服, 呢個世界有邊D沿海城市可以咁易去到海邊比你跑步, 跑到累, 隨時有地方比你休息食飯或者返屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞