如何拯救尖東?

474 回覆
574 Like 30 Dislike
對比19年前最旺冇得講
有曬數據旅客數字 你知我知牙超都知
唔係既話 佢駛鬼搞HELLO香港

BTW其實疫情前早幾年 澳門個吸引力都開始>香港
好多外國遊客已經香港係拎黎住 澳門攝落中間行程
旺角其實近年啲人大圍行街都淨係去郎豪坊
其他舊啲既地方真係無乜人會去鳩行
通常係想搵某啲野先會去

其實近年網上購物咁方便
仲有幾多人鳩行shopping丫
人流係一定冇以前咁多

你星期六日出一次旺角先啦 仲多人過2019之前
超迫超多人,Foot Locker對面啲小食店間間排哂隊
好景對面間肥姐小食店無時無刻排30-40人
信和超大人流,地鐵E出口(銀行中心) 又係超迫
朗豪坊 / 波鞋街 更加唔使講
太子果邊 寵物/金魚街又係多人到行花市咁
我覺得九龍香格里拉個大堂幾有氣派
遲D麗晶開返, 希望都有呢種grand
連登毒撚點會出街 人講多佢咪講少 人講少佢咪話多
點解要救
https://youtu.be/0SXu287B1io

2021年嘅MV都可以輕鬆出返1995年感覺,你話尖東利唔利害。
外國客去澳門有咩玩? 睇文化遺址同賭場?
雖然我都唔覺香港有咩好行
懷念日日去新文華中心飲酒嘅時光
夜晚成日一班MK西裝支那人喺度食M記
d人行完海港城果頭都準備搭地鐵搭巴士去旺角行街街啦!仲邊會特登行過尖東果頭?
E出口日撚日都係咁嫁啦 公廁出口黎

Foot Locker對面小食鋪咪就係想掃街先會去囉 冇事行果邊去醫院搵山拜咩?定係日光日白行入去食糖水?

信和咪就係你有野想搵想買會去囉
冇野做入去睇毒撚咩?

你行旺角果陣 唔好鳩fing fing on99咁
留意下有咩人行
就會見到朗豪坊客路係闊過其他場
冇野做鳩行個個都係去朗豪坊
以前真係CBD嚟

【啟德翻版】三十年前的CBD! 信和發跡地 尖東的前世今生
https://youtu.be/Mx3TSA_Q3No
熟撚過你條抽水on9仔啦
講中你死毒撚
淨係識負皮唔識駁
自己毒又當全世界同你一撚樣
真係悲哀
正苦唔係講好咗由治及興,說好香港故事咩?
中環街市廁所幾闊落
而且基本上只有香港人去, 可能因為開幕時仲封緊關, 冇機會見到大陸人, 開關後即使閒日都係白領放lunch入去為主,
不過假日就唔知有冇大陸人
好似有個商場但裝修咗好耐?
嗰個花園仔咁細, 我都未見過有狗係度跑
打咁大段野話比人知你識少少扮代表懶有高見 真係好撚悲哀
扯住條繩跑
水游幾間吧 同埋水療其實幾旺 你指邊個位先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞