[4月PA WORKS x 黑澤朋世 必睇新番] 躍動青春

259 回覆
38 Like 4 Dislike
呢套真係故事平平淡淡得嚟都會睇得好開心,完全唔覺悶
今季動畫真係太強大,唔同題材都各有代表作
剩係睇漫畫黎搭訕

睇依套漫畫有幾幕我直頭feel 到好似夏天放學有一陣涼風吹過 個種青春感
btw

想問下動畫比起漫畫 有冇原創劇情?
青春感
仲有清新感
睇漫畫去到後面有d sidetrack 左,講得太多分班的事,溝淡左兩位主角的氣氛
睇漫畫好想打鳩男主角,唔嗲唔吊咁
我都覺啊!!!
動畫完係咪直接接落去睇漫畫就得,冇需要由頭翻睇?
是的

12集夾埋1243張Gif
每一集都好青春
角色同角色之間嘅互動做得好好
OP ED 都好好聽
PA 繼績連勝
漫畫追到live,好想快D知個劇情之後會點
呢套評分居然打倒鬼滅www
呢套戲情戲面都上到佳作
鬼滅劇情太弱,同埋都出左咁多,啲人都睇慣
上季真係有好多黑馬反而今季個啲無上季咁突出
呢套好有驚喜 本身一開仲覺得啲畫風好古怪
畫到啲塊面好污糟一dat dat咁
但係內容好青春 真係好似返咗去中學年代咁
但係越睇越唔想男女主一齊
覺得佢哋啱做朋友多過情侶
如果寫佢哋一齊 反而令我有啲想棄
好睇好睇
兩日睇晒漫畫最新一話加動畫
漫畫幾時出新一話
等到頸都長
好睇
本身原作故事人物心理描寫已經好好
再加上動畫鏡頭語言的運用更加提升主題
PA真係業界清泉
日本個邊反應如何?
有無機會有第二季?
好好睇一睇完動畫就即刻去追埋漫畫
我都係點知漫畫原來係月更 7月好似仲停左(? 等死人

好難得睇到青春校園題材可以刻畫得各種愛情親情友情都咁細緻好似好淡淡然但又不知不覺描繪左d好深刻又好寫實既感情 好多對白情節都寫到應一應 好高質 動畫同漫畫都好岀色 一路睇一路諗自己青春做左d乜
我覺得呢套野人物性格與思想行為都幾寫實,都係每個人身邊日常遇到既人寫照。
印象最深係美嘉,剛出場時以為佢係心機女,但經過內心描寫後發現佢細個係自卑肥妹,自己付出了不少努力改善自己形象,卻在對人處事上建下了心防,直至遇上美津未被她慢慢改變,特別係美津未只會記住他人之善,而美嘉就只會記他人之惡,其實都反映住好多人的性格特質。
另外志摩個種為了迎合他人而變得不想與人正面衝突的性格,與我自己都有幾分相似之處。而漫畫最新話,志摩因父母離異背景加上本身靚仔,愛情經常輕易就來,自然造就佢既愛情觀念與美津未不同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞