康文署調高季節性救生員薪酬至2.4萬元 工會:工作無前景難留人才

147 回覆
67 Like 10 Dislike
教班時薪有2萬4咁高
學邵家輝議員講,請外勞咪解決到問題
曬一世買唔買到樓先
依家d小朋友個個由細已經學游水
游水仲叻過你班救生員
你地浸親都未到佢地啦
救生局長
無得升 又要考咁多野 做其他野唔好
地盤嗰啲呢
引入外勞啦,大家攝定幾張$100去遊水
佢個問題應該在於一年應該得幾個月有工開
無搽防曬嘛 紫外線會令皮膚急速老化
但好多互外工作既人唔會理咁多

諗緊當年去遊水,係深水池遊緊時
突然有人捉著我,(開頭唔知咩事)
之後唯有人半浮沉,閉好夠氣先咁遊番去池旁
條友多謝我,話佢腳突然抽抽地
之後個教生員帶著番超慢慢過黎問:係咪浸親啊?
之後就覺得佢地跟本齋坐晒太陽既
曬撚到黑哂又甩皮
嚴重D就皮膚癌
屌你老母,2萬4 收買人命咁 搵條撚黎做
救生員想有咩晉升前景

救生部主管? 但都係負責坐喺度𥄫女
一陣又有啲唔知咩人 叫你收下把口
以前做個陣就係日日比班傻鳩會所office職員同管理處煩住
成日話救生員唔係一門專業但係又2萬幾人工同佢地差唔多 話坐一日憑咩收2萬
一日到黑都係講呢類on9野

你同佢講話咁好做 你學游水入行做囉 之後佢又唔出聲
明明大家都係一樣打係打份牛工
係屬於食物鏈低層既員工
但係佢地係都要逼害救生員

係呀 唔洗小學畢業都有2萬5人工 又淨係坐同睇
救生員份工既本質就係咁 坐一日睇一日 有人浸親就救 就係咁簡單
但係就永遠成為其他低工資職業既發洩對象

的確份工就係做得好同唔好都係會比人屌
所以先會無人入行 年年唔夠人
上面屌話咁本事唔好做救生員個班巴打屌得好
好快大家就可以一齊享受支那人落黎做救生員既快感
個個帶住黑超,但其實係到訓緊
緊係唔知有人出事啦
有咩資格 實務
坐下BBQ 又一日
汀九麗都灣見幾次
美女觀賞專員 高級美女導賞員 美女觀望師
地盤門口拎水喉個阿姐都3萬6啦
當自己係officer
整多個grade叫救生主任
呢啲包屌架 唔易做
also watchimg BIKINI girls .... GR8.....LOL

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞