河洛工作室又喺愚人節發表新作 - 古龍風雲錄

48 回覆
25 Like 7 Dislike
限時育成真係好煩 趕頭趕命咁
返工已經比人追到仆街 打個機姐
河洛群俠傳其實唔差,只係太多bug
隻天外擺明亂咁嚟
但古龍呢隻終於有返版權咁整,玩落會好好多
俠之道都唔係武俠門派,整個俠隱閣,由個名開始已經奇怪
古龍呢隻就真係值得期待嘅
河洛群俠真心唔差,唔知點解唔繼續開發,個地圖可以一路整落去
河洛群俠傳算係幾突破,地圖又大,不過真係俾智冠搞到佢冇錢整
河洛正架,如果加返以前個能力值系統,就更有真實感,J1 每一項能力都有個數值,比較貼近武俠世界嘅設定
其實我唔介意佢搵人重新寫過啲code,搞好重新賣我都會再買一次
一隻武俠game最重要係武功套路
個體力戰鬥系統反智到用新手技LOOP到最終boss
河洛出game係幾好玩不過一定要等2年有民間做完mod先
已經好過俠之道
啲mod好食ram
河洛係玩個感悟系統配搭,係幾新穎嘅
不過吸引嘅武功秘笈真係太少
要不停練唔同嘅內功嚟增加內力又唔太真實
小說入面正常一個主角兩套內功左右,三套已經係好多
太玄經又整得好hea,幾可惜
佢地應該本身請唔起人搵左班工讀生寫CODE
識寫既去寫手遊人工仲工
真係要武俠發燒友先會喺河洛做得耐
打到一半無錢買藥又打唔到任務kick死咗就無玩
唔關事,隻GAME 唔係故事內容唔得,係真係寫CODE 既唔識寫
搞到效能好差又多BUG
好明顯啦
佢用2D啲人去搞3D,梗係會一鑊泡
而家有ai幫手希望會突破到
河洛既game第一周目預左地獄mode
揀睇攻略去解成就第一日已經可以財富自由
一開始玩真係好癲
自由度高的開放世界亂咁行
打山賊野豬都死十幾次
招第一個隊友
行到第二個村開劇情…
到最後玩多幾次開始玩speedrun衝龍珠
呢d都係開放世界先至畀到的感覺
一出即買+1
但我舊電腦用1050玩
疾到痴線﹐結果玩兩個鐘就放棄
連討論都無乜
河洛群俠傳好玩wor
好過俠隱啦
俠之道慘在有版權糾紛
河洛主要係高cost技性價比太低 同埋動系連擊太強
搞到低cost連擊基本out damaged 高cost技太多

個體力系統我幾鐘意 起碼叫有d突破 不過始終無divinity 2做得咁精細
就係俠隱閣個名都怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞