河洛工作室又喺愚人節發表新作 - 古龍風雲錄

48 回覆
25 Like 7 Dislike
大家好,非常感謝各位對河洛長久以來的支持。
這次河洛的周年紀念日,我們也給大家帶來了猛料,希望你們會喜歡

相信一定有玩家在去年的今天,發現過一張神秘的「燕大俠藏寶圖」,
這位突然被提起的大俠,也就是古龍作品《絕代雙驕》中的「天下第一神劍」燕南天。
這張突然出現的神秘藏寶圖,也正是我們河洛這次新作的開始。

是的,我們這次要給大家帶來的新作,正是與古龍IP委員會合作,獲得全作品授權的武俠單機RPG《古龍風雲錄》。
經典小說,豪俠群像,
我們將會用古龍的經典小說,來打造一個群俠際會的多情江湖。

大家可以在遊戲中見到許多熟悉的老朋友,
像是風流盜帥楚留香,
小李飛刀李尋歡、
四條眉毛的名偵探陸小鳳,
還有《絕代雙驕》裡讓人又愛又恨的搗蛋鬼小魚兒,
以及《武林外史》裡的沈浪。

遊戲裡,除了仗劍遨遊江湖外,我們也將加入古龍小說獨有的特色,江湖中充滿了各種懸疑色彩的離奇事件,
這些,都將由玩家和各方俠客一起破解

最後,關於更多的遊戲內容,歡迎到遊戲的商店頁去瞭解。
想知道最新的遊戲動向,也請關注粉絲團的最新消息。

今後也請各位玩家多多支持河洛,謝謝大家

古龍風雲錄STEAM商店頁面:https://store.steampowered.com/app/2340650/_/

又係3D 希望唔好似嗰隻河洛群俠傳咁

今次隻game做完未
2.5D好似天禦咁已經收貨
唔好搞3D啦
2F立繪整靚啲
而家河洛出game 都唔敢盲撐了
睇死到時咪又係斷頭斷尾,搞返好俠之道先啦
盲撐成日講話有俠之道2/dlc補返坑
而家連出兩隻新game搵錢都唔做俾你呀
乜事都入鳩青龍會數
有版權終於唔洗自創故仔
武俠黎講點都會盲撐河洛
河洛群俠傳超正
不過要等佢兩年出晒更新先好玩
留名睇邀月憐星
都第6隻game啦
今次都突破唔到就真係走到盡頭了
明明打住做高自由度武俠game,但系統、平衡性同劇情又畀唔到真正嘅自由
之前果隻買完lag到玩唔到
D 3D畫面又唔舒服

都係重製果隻武林群俠傳好玩
我一開頭即衝首發爆機, 都覺得唔差
係有技術問題既bug
反而之後既俠之道由發佈開始已經無打算買
最撚憎限時育成,低能設計
支持埋今次
古龍係真係吸引既
今次有版權希望唔會又出事
之前既俠客風雲傳已經被智冠搞到好煩
賠左一筆錢
仲頂到已經好好
又整大作咁有諗頭

整好你隻俠之道2/dlc 先啦 仆街
其實河洛我都玩得好開心
雖然優化係7少少,但武俠世界嚟講算係咁

俠之道反而玩到係咁訓著…
有冇得溝原作班女先,想救返新月公主同溝邀月憐星
河洛出左幾年,上年最後個PATCH 都仲係成堆BUG
好似同人寫GAME ,唔識用UNREAL ENGINE
見佢的3D都係咁既尻樣真係冇咩期望
俠之道真心垃圾到震 呢隻真係睇定d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞