[ONCE] TWICE討論區(220) 世巡五4月15,16韓場到時見 SET ME FREE你聽咗未?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
開始期待六月sofi會係點嘅樣
與其話係疫情 不如話係奴隸房嘅影響大啲… 唉
啱啱睇返成個beyond live
發現原來beyond live 收佢哋嘅人聲仲好過現場
但係冇哂啲應援聲好可惜
嗰種high爆嘅感覺減弱哂
韓國女團最盡都係KSPO Dome姐Sky Dome都未有人上過
同埋KSPO Dome 唔係坐萬幾人咩
原來已經細聲咗
我睇Beyond LIVE個陣都已經覺得啲應援好大聲
邊到有得睇?
我意思係琴日睇緊Beyond LIVE嘅時候
因為開咗三面台?今次每場都係8千幾人
其實現場應援可以再大聲啲
外國人多數冇嗌
尾場彩solo有once帶頭嗌佢個名好正
仲有彩個下甜笑

DTNA+TTT係最high
音樂加埋graphic大大隻英文歌詞令人好投入應援
想像唔到以前全場應援係有幾震撼

現場人聲收得唔太好,音樂聲大啲
英文進步左好多

DTNA+TTT睇live嗰陣真係睇得出好high
溫屎全部喺度跳
https://youtu.be/6Nx2_4luScU

林娜璉又打到牙mo
佢地energy超高
尤其係效,係咁嗌溫屎let’s go
high到爆
Hype up觀眾有7,8成係效 淨底兩三成係娜 其餘7個接近係冇
我一路睇心諗 你兩個把聲係咪真係唔攰
定都有嘅
但佢兩個真係好high
我好鍾意blame it on me去到title medley嗰part
佢地唱得好high,加埋live band真係好正
queen of hearts聽studio version已經覺得將3mix push到極限,尤其娜效啲高音估唔到live可以唱得咁好
title medley娜效唱返以前主打啲高音已經游刃有餘,曾幾何時heart shaker出嘅時候家姐講過錄音都錄死佢,而且嗰陣係唱唔到live,而家已經完全冇問題
其他人唱都唔夠大聲
仲邊有力嗌
仲要表情管理
娜定效真係好勁
定體力差左都搏到盡
我坐內場好前嘅位好似落撚咗club咁
仲啲彩帶噴到成個人都係
坐內場真係勁high
但睇mon睇延伸台嗰邊真係好辛苦
成個rundown排得好好
live band真係將場con推上另一個層次
效feel special 清唱都好勁
所以一日坐內場一日坐一樓就perfect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞