[ONCE] TWICE討論區(220) 世巡五4月15,16韓場到時見 SET ME FREE你聽咗未?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
佢地一出到去我都唔知望Mon定轉過去望背脊好係下半部先近我嗰邊
家姐好似話同公司講咗想喺韓國搞encore?
話說今次演唱會
樂隊連dancers已經20人
超大full screen
11個升降台
難以想像係來自jyp
行去我後面同隔離就轉身
其他位就望mon
20人其實完全唔多
尋日睇我都覺得個Screen同個台都勁靚 係
呀 JYPE終於有錢啦

shut up and take my money

不過下次會唔會揀個細啲嘅場
以前到底有幾頹
以前係咪冇好似今次咁整個波浪型既景
而家想再睇多次以前既演唱會

以前tour其實場次唔多
加上武肺拎走佢地3年全盛時期
今次似想chur到盡
TWICELIGHTS當時睇都覺得靚嘅 果陣出道就四年
再上一個Tour就 公司好似未算好有錢

宜家就有錢啦 差在肯唔肯洗
想講琴日One in a million 唔係好夠聲(現場聽落係 可能live有推大聲啲)
唔通真係要諗下細啲嘅場(?)
One in a million 唔夠大聲係似係因為外國飯多
唔識睇韓文唱唔到 (包括我
但其實個場都滿九成啦
唔會downgrade 去細場咁樣拆自己招牌
如果encore場用細場要做取捨
尋日d舞台設計要cut 走一部分
都肯洗既
開一場幾萬人既con都賺到笑
歐美once有福了
我都要自首
韓文歌詞跟唔上
得one in a million叫得大聲啲
kspo唔算downgrade左咩
我要花車巡遊同延伸台就夠
2019年開始就一直係KSPO
韓國冇開過更大場
原地踏步囉 但未downgrade
花車巡遊最起碼都要KSPO Dome
part 2會唔會放首爾做最後
會唔會下年1-4月開首爾場
坐到九成 正常都唔會轉細場
想像唔到咁高知名度都係開8千幾人既場
等於香港開九展
喺外國開4,5萬人一場都賣得晒
KSPO 唔止8000幾喎
我印象中冇女團開過KSPO以上既場
我2019年一度認為twice會係第一隊
一場疫情改變太多野
唔緊要啦 放眼國際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞