Lego 討論區(19)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
千金難買心頭好
我而家做法是
錢,可以努力去搵
不要讓一千幾百蚊的事有機會造成我日後的遣憾
想問下5007840邊到有得買?
即係邊隻
去bricklink /ebay 搞啦,香港唔會有
唯有咁
lego 而家玩法係retire 完轉頭重新再出/改版賣到你唔買為止
你擔心下食完炒佢轉頭再出好過
誰能預計會唔會再出?
漁屋會再出嗎?
不能預計既事擔心來做什麼
一千幾百洗左又唔會影響生活
不如而家開心左先
好過個心成日囉囉攣
咁你都岩既
打開個bricklink 見到咩岩就唔好諗快手入
一野㩒係爽 唔好囉囉攣

依家喺香港都真係活在當下,今日唔知聽日事

買左有得揀砌/擺/賣
未買就只可以揀食炒/唔買

買Lego啫,又唔係買車買樓
果少少錢同空間都仲負擔到
細個買唔起
大個玩返一萬幾千就不想再猶豫
問題反而係再咁落去無位放了

至於物慾問題,越出越靚問題….
如果只永遠等下一個可能出的新set
即只會永遠睇住等….
唔後追交智商稅同永遠等係兩樣野黎
有set出大貨到咪買

不過我代各交緊倉租既炒家多謝你先
有啲新design 的確係靚啲
好似巴黎鐵塔咁

但同時都有好多貨係新不如舊
就好似舊旋轉木馬真係吊打新個盒木馬

所以你話係咪交智商稅真係見人見智
中間入坑又想儲齊就注定要後追

我後追哂啲啲ironman Minifigure
但就冇後追木馬同前3間大屋
ideal 邊D 係重出?
ideas 火箭同船中瓶咪重出過
果時statement 直接講popular demand所以轉number 再出
樹屋直情彈弓手賣到而家仲賣緊 今年又傳retire
都為肺炎事期,其實啲產品幾時retire 都無得估, 大屋, diseny 城堡都係出左好耐

普遍玩具商都係唔想自己啲野係變做炒賣物品, 因為佢地無錢落袋
其實唔應該話智商稅咁嚴重既
值唔值既野係真見仁見智

不過你既然追過ironman應該都知
只要套野有仲少少熱潮又renew到個IP既
lego都會一直出到你唔買為止

如果係玩Star wars 果d...... 點追
所以負擔到咪冇問題
自己玩就ok , 買黎想再炒就真係唔好
巴打玩大屋

有米
自玩都唔捨得

darth revan, darth malgus 隻隻過千

我諗儲齊sith 都算係lego sw 玩家一個好普通既願望
其實係

只要自己開心負擔到都冇咩問題

唔會批評人點玩
sw 真係一個冇底洞

好彩都不停重出
btw, 好彩我早入場未去到咁癲時買齊哂

不過仲有少少其他人仔當時走甩左冇買到而家上左火箭

就當係冇緣份啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞