35萬hkd日本移民,你問我答

67 回覆
10 Like 106 Dislike
日本 有永住就夠啦
入藉好撚煩
拎永住都唔叫移民
你唔小心犯左法就當返你外國人處理
以為已拎on9標題
日本好似冇得雙重國籍,要放棄BNO/特衰護照?
好似係
所以我覺得拎個永駐卡就算
方便返香港
其實大家有冇諗過一個問題,如果英國同加拿大真係要香港人嘅話,點解d學費都係international student
我覺得大家走去邊當然係自己嘅choice啦,我都只係是但講下
因為人地睇中香港人D錢

一邊拎人道光環,一邊都要賺你錢。
Cctoy班細蚊仔都唔讀歷史

尤其英國咁岩缺勞工又長期無錢,先叫班有錢港豬過去

美國佬當年嫌菲律賓窮,一腳伸開唔畀佢地做殖民地
間公司好似要指定請幾個日本人/要有一定嘅營業額/交X稅額?
要有出入貨單,訂單紀錄,銀行出入數紀錄,年度核數紀錄,公司年度財政紀錄,出糧紀錄,去prove你唔喺空殼公司,全部冇問題先會批

樓主聽落似入咗呃錢開日本公司既騙局,三年後到喉唔到肺唔批點算?開公司落樓主名,樓主又點喺日本搵其他工,稅務廳一check就實會懷疑。移民要諮詢專業意見,唔應該樣樣嘢都「好似喺」
係囉之前睇報道要9咁多樣要求..感覺上樓豬似係移民sales
等樓主成功咗上嚟報告
個工作文化你覺得好過香港?
問題對面嗰個係我親阿哥嚟
點解唔信得
小弟響連登開post只係想搵下有冇人一齊姐
雖然我係廢啦
但起碼唔洗驚
唔得咪搵阿哥幫手寫
最緊要帶埋老豆老母一齊過去
你讀緊個陣都未係當地身份點解唔收international ?
信得過只代表你覺得佢無講大話
唔代表佢所知嘅資訊係正確同全面
依個係嘅,我都贊同你嘅說法
只係想以後多一個選擇,唔至於喺香港過一世姐
營業額要幾多?要請幾多本地人?盈利要幾多?
okie family 係YouTube到介紹過,話而家收緊咗政策好難申請到,佢有講嘅,即使有收入有交稅都可以唔批嘅,你哋真係有興趣可以睇睇。
一有渠道就好快俾人玩爛晒
之前高度人才又係 自己開公司做CEO虛報入息
由其支那同香港,下下走精面對正途申請嘅人好唔公平
你估就咁扔5萬開完公司就坐3年咩,你間公司唔洗請日本人唔洗搵生意做賺唔到錢就唔續比你
https://lihkg.com/thread/3266714

本人已成功拎日本護照成為正式日本國民

樓主知D唔知D就9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞