台灣牧師嘆 粉絲寧願高價睇BLACKPINK 卻不願認識耶穌:「付錢去見4個永遠不會認識你的人」!

146 回覆
27 Like 169 Dislike
基督教信保羅唔信耶穌㗎
pin this
Black pink我都仲見到佢地本人
耶穌我睇到佢嘅粉絲分享會咋
你唔好扮理智啦耶撚係理性根本唔會信
個牧師搞邊科?
傳福音唔係靠嘩眾取寵架。
聖經話耶穌去傳道,醫人趕鬼每每都叫受惠嘅人低調。
點解呢個牧師唔學下耶穌基督當日咁低調去做事?
會接受耶穌嘅人多數都唔鍾意啲嘩眾取寵嘅人,誓不驚人死不休嘅人。如果佢係呢種人,佢嘅信仰多數唔係真。
有,冇基督教會咁積極jei
耶穌跳殊樂必必先講
我啲佛教徒朋友話道理本身已經在心中 係靠人自己感悟 唔洗傳教㗎喎
咁佛經寫唻做乜?
as a guidance俾你自己睇
唔洗攞住本佛經周圍逼人信
咁自己感悟咪得 做咩要guidance
我都可以謝個牧師都係俾guidance 信眾唔好沉迷流行文化
”逼人信” 就off topic la, 不過我又唔覺個篇文逼人信
然後牧師揸Benz
我哋根本未出世關我哋撚事
咪就係俾有興趣想explore嘅人有guidance囉
唔通你自己想發憤讀書 坐喺度就識晒咩
嗰牧師係情緒勒索 blackpink同耶穌二揀一
唔覺得係guidance
你講緊傳教 「逼人信」點會off topic
耶撚最鍾意就係逼人信 我自己已經領教過幾次
喺條街度逼人留電話叫你返教會 仲要即場打你電話確認係咪真冧巴
我身邊啲佛教徒朋友一粒字都無主動提過
傾計先知係佛教徒
你哋耶撚唔認自己啲同類有咁嘅行為就算 無必要屈佛教都有傳教
“咪就係俾有興趣想explore嘅人有guidance囉 唔通你自己想發憤讀書 坐喺度就識晒咩”
個牧師都係做緊呢樣野。做得宗教guidance, 一定有道德批判,咩好咩唔好,例如殺生唔好,所以唔好食肉。同理,流行文化唔好,番教會好。我睇唔到有咩分別。咁佛教係咪情緒勒索食肉嘅人?

傳教方面,冇人講過佛祖/觀音,輪迴etc, 你又點會知道? 咁佛教徒有冇傳教?

咁你話有d 人做嘅野令你反感,咁呢d 野好主觀。如果你心智成熟,咪同佢講你唔鍾意lor
叫耶蘇出黎開演唱會我都會高價睇
我唔睇男人扭屎忽

仲要我俾錢?
one two你啊
佢自己都冇見過
十一太貴 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞