港男好心用酒精幫女友消毒Chanel手袋

162 回覆
42 Like 219 Dislike
Chanel手袋是很多女生夢寐以求的夢想名牌手袋,即使多次加價亦無阻女生對它的喜愛。近日一名港男表示,指自己好心用酒精替女友消毒其Chanel手袋,豈料遭女友發火,斥酒精會弄損手袋皮革,更罰做「廳長」,惟他未有反省,而是到網上討論區發文吐苦水,取暖不成更被網民反斥「有冇Common Sense㗎?」

該港男於日前在「香港討論區」發帖,標題為「幫女朋友消毒包包,結果俾佢罰去訓廳」,他表示個人潔癖比較嚴重,特別自從疫情之後,基本上去到邊消毒到邊,例如出街食飯會清潔餐具,按完升降機掣亦會用消毒噴霧噴雙手,返到屋企都習慣將隨身物品,包括手機、銀包、背包抹一抹。

他指,日前與女友外出後回家,趁女友前往洗澡,順道替她清潔隨身物品,抹手機和消毒手袋,打算展現好男友形象炫耀,豈料女友洗澡後聽見即發火,拿起Chanel手袋問他「有冇掂過?」。

港男如實回答她,已幫她用酒精全面噴過消毒,但女友不但不領情,更非常大反應回答:「個包包系佢儲左好耐錢先買到,咁樣噴法會好傷皮革…」。港男直指女友誇張,表示自己只是好心消毒,認為抹兩抹下不會有甚麼問題,又稱女友太生氣,罰做「廳長」睡客廳。

https://www.am730.com.hk/本地/網上熱話-港男好心做壞事-用酒精幫女友消毒chanel手袋-網民-有冇common-sense㗎-/367850?ncid=referrals_socialseed_yiyfgxndqb0
酒精抹皮嘢,好似會甩色
唔關男唔男事
男女都有弱智
包乜柒野 包包
好多女都會咁做
我有frd係入面做
啲客弱撚智
其實chanel d皮點解咁香?
浸咗啲咩
爛咪買個新

消耗品要錫住用

即係你跟本無資格用
香討都信 你就真係弱智啦
你對消秏品呢個字會唔會有錯誤嘅理解
唔通係收藏品?
錫唔錫住用係睇習慣 幾蚊一支原子筆 錫住用唔通又等於無資格用?
唔係
不過肯定有戀物癖
酒精搓臭鮑
咁大個人仲玩手袋 好心就成熟啲啦
真心想知你咩學歷,消耗品、耐用品都唔識分重串柒柒,無聽過財經新聞成日提嘅美國耐用品訂單數據?
而家講緊用酒精抹手袋等於你拆原子筆個彈弓出嚟整爛佢
小學畢業

用錢買到 可替換既都係消耗品

包括女人
拆解佢
都係一種用法
真皮唔會
消耗品係廁紙汽油沐浴露呢啲……
買chanel都要草錢
階層唔同 溝通唔到
陳年包皮嚟
有啲手袋的確係收藏品
你自己去christie's 睇下
對於無收藏癖既人

無野係收藏品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞