林宥嘉idol 2023世界巡迴演唱會香港站4/28-30 討論區(2)

983 回覆
3 Like 5 Dislike
陳珊妮endorse埋佢佢都唔敢出
好彩佢出歌肯整返靚仔頭 希望佢唔好咁大壓力啦

就算不能承受,也想為你復活
我不是神,我只是平凡卻直拗愛著你的人

《我不是神,我只是平凡卻直拗愛著你的人》由林宥嘉作曲與姚謙共同填詞,當憂鬱近乎嘆息般的文字搭配情感滿溢的旋律與唱腔,更加深了那份執著卻又真摯的愛。

MV腳本在宥嘉製作這首歌的過程便已隨之萌生,並與新生代鬼才導演一盞共同創作完成。在劇本設定上,以一顆大石頭代表著負面與阻礙,並以不斷搬開石頭的行為來表現愛。而在MV的表現上,畫面的荒蕪與音樂的孤寂以黑白色調勾勒出獨特的氣質,利用搬運石頭的反覆動作呼應大量的身體局部與表情特寫,讓觀者猶如被困在4:3的螢幕裡,透過鏡頭語言來感受「直拗的愛」所要傳遞的極致情感張力。
想知有冇宥嘉tg fans group可以入
林宥嘉新歌 — 船
https://lih.kg/251419
真fans
聽咗兩次已經記得句 我不是神 我只是平凡卻直拗愛著你的人 點唱
Search FB 林宥嘉香港樂迷會,填Google Form等入
唔該哂
原來有討論區
http://www.yogalum.hk/d7u8/
係,但係好似過晒去TG Gp
個grp死都唔批我入去 唔知jm9
我屌原來個Facebook有tg link
但一入tg啲問題難過閪咁
搞到我撞錯 要等一日先可以再試
原來個個係放飛換飛group嚟
啲問題難到
依個壇好多年啦 演唱會都要靠佢
真fans唔難
Google申請入group個個易
換飛個個難到 問我yoga係香港邊個地方冇去過演出
我見到 應該係風雲榜
可能咁多年都追住 一睇就知答案 上wiki望下第二日再入
真fans

到時提下我
你係咪set咗Privacy呀
好似好難 但都想問任何日子任何價位 單丁一張
呢排灰到傷心欲絕 聽返Yoga
醒起佢嚟緊香港有演唱會 求飛

第二日有機會轉問題 祝大家好運
好啊唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞