林宥嘉idol 2023世界巡迴演唱會香港站4/28-30 討論區(2)

983 回覆
3 Like 5 Dislike
今晚有新歌聽等咗幾耐
收任何價位2張,天價勿擾

https://t.me/hellokyoto
個個都係收飛
hello 巴打情況同你調轉
我呢邊暫時都未知邊日
28,29號可以睇 但係30號場睇唔到🙏🏻
留contact?
黃牛都冇隻
可以準備定買澳門場
一張飛都未係手都好無安全感
新歌上架!

我不是神,我只是平凡卻直拗愛著你的人
https://orcd.co/wordless_groans?fbclid=PAAaYLb6_bFKz2SotH7FTyqr1MHzQyOiJ3bWTyOaiqDA3MGlRiFKFheYLdlqY
麻麻地 唱到就斷氣咁
不過會出專輯 其待其他歌
期待
我又幾鍾意 未睇歌詞都feel到個陣sad 反而當年少女一開頭麻麻

我都幾期待成隻新碟 唔知會有幾多首歌
而首歌唱到好似唔夠氣咁
不過隻歌聽落幾舒服
新歌live應該好正
歌詞歌曲都好正
曲詞編yoga都有份
果然係yoga自己作嘅歌

曲 Composer|林宥嘉 Yoga Lin
詞 Lyricist|姚謙 Yao Chien、林宥嘉 Yoga Lin
編曲 Arranger|林宥嘉 Yoga Lin、柯遵毓 Jack Ko、徐研培 Eric Hsu、黃亮傑 AJ
製作人 Producer|林宥嘉 Yoga Lin、蔡政勳 Andy Tsai、柯遵毓 Jack Ko

歌詞
北極光 憂鬱地 嘆息著
離邊界一百米
抹不去的顏色

雨靜止 在你的 陽台口
隨手一捧它就
指縫間流淚了

流連 黑夜 的北國 也曾眺望 永恆白晝
轉眼霜降 預言了最終 一切迎向大雪 戛然沈默

還是不懂 為什麼
為什麼 你不愛我 我還在原地等候
一直到世界盡頭 還有我
我不是神,我只是平凡卻直拗愛著 你的人

女孩說 我只能放開手
擁抱有些倦了
開始不確定了

還緊握 回憶裡的彩虹
只剩風 陪著我
已經過了多久

流連 黑夜 的北國 也曾眺望 永恆白晝
轉眼霜降 預言了最終 全都迎向大雪 戛然沈默

還是不懂 為什麼
為什麼 你不愛我 我還在原地等候
一直到世界盡頭 還有我
我不是神,我只是平凡卻直拗愛著,能不能

殞落的石頭 快窒息的湖泊 將我 堆砌淹沒
絕望的黑洞 灼人的火焰 也讓我 為你吞沒
就算不能承受 我也想為你復活

oh 還是不懂 為什麼
為什麼 你不愛我 我站在原地等候
一直到世界盡頭 還有我
我不是神,我只是平凡卻直拗愛著 你的人
買唔到飛仲有半個月昨
佢細個仲話唔知邊日ready好先會出 終於等到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞