如果有900萬買美孚定荃灣西好

170 回覆
1329 Like 225 Dislike
lm
頂層漏水咁點 認真一問
睇公契 多數係管理公司責任
但係多數係業主自己搵人搞
不過天台滲漏就隨時通知聲管理公司就可以上去開工
色水試水 搵到滲漏位 搵炮打走 做防水 上番石屎其實唔係咩大工程

認真 樓上漏水其實有咩好驚 除非佢走咗 丟空個單位 有人住或者出租緊 震樓神器玩到樓上跳樓都得
有人屌住頂樓天台易漏水,其實機會仲細過你上面有人住漏水。
有d撚樣改來去水,真係漏水叫樓上整慘過食屎。
但天台如果係公家的,漏水整壞屋企d野,有冇得claim返管理公司
如果7點日落前返屋企
住西鐵邊都無問題既
睇份契 天台係你 定公家

不過之前有朋友住村屋整天台漏水
半日就起貨 好似埋單7-8k
d師傅幾好搵
美孚新邨頂樓要行一層樓梯(唔知全部定大部分),所以反而平少少
利申 未去過頂層 不過係咁就一定唔會買
除非你有本事劈得業主夠狠
900萬首期都唔夠?
全部頂層都要行樓梯
差唔多一個 dup 好少啫
有小朋友就美孚好
點計都係荃灣西啦
不過得九舊水
三寶兩房應該都冇乜
可能要去到映日嗰邊
痴左線…而家買樓千萬唔好諗升值,自住有需要就可
荃灣西仲有冇升值潛力就唔知 但係市底個價相對硬。
美孚50幾年樓 一年貶值過一年。
美孚可以借幾多年,下手又點
荃灣海之戀2期海景戶 1600萬元獲區內家庭客承接
私樓成交
18:10 2023/03/24

美聯物業荃灣海之戀分行高級分區營業經理何振榮表示,該行促成一個荃灣海之戀二期777實呎海景戶成交,單位為1座低層D室,實用面積約777平方呎,屬3房套房連工人房戶型,面向西南,坐擁海景,間隔方正實用,連接大型商場,港鐵荃灣西站上蓋,四通八達,生活便利,質素不俗,故獲買家青睞。買家為區內家庭客,心儀單位的景觀,生活設施齊備,原業主開價1,680萬元,議價80萬元,終以1,600萬元成交該單位,實用呎價約20,592元。

業主於2017年以約1,223.2萬元購入物業,持貨逾5年,賬面獲利376.8萬元,期内物業升值約31%。
岩 我呀婆住左幾廿年
環宇海灣
駁唔到橋就唔叫住荃灣,最值錢就係駁橋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞