如果有900萬買美孚定荃灣西好

170 回覆
1329 Like 225 Dislike
長沙灣番工,3個人住,美孚大好多有3房但舊,住會舒服d,維修應該問題不太大

荃灣西堆樓新d,但頂盡兩房,有升值潛力

荃灣西
美孚
荃西雙刃劍
有街市有商場有體育館
海臭街市多臭雞
自住唔諗升值 一定美孚 唔駛夾維修 法團大把水
荃灣好撚多鄉黑,出街小心俾人打
最出名二坡坊就係荃西附近, google search 一搵就出黑社會

長沙灣返工why not 四小
點解唔四小龍?
屋企人住荃灣,同埋唔想住同番工同一個地方
你sure荃西個價有升值潛力?
美孚太舊
荃西唔錯
唔住近臭海就ok
班aa係咁講,點都好過美孚掛
係度問一係就叫你移民
一係就叫話樓價好快趺,而家買唔抵
再唔係就叫你加少少,再加少少,再再加少少買邊度邊度
【#蝕讓未停】 美孚3月暫錄6宗蝕讓 逾半數蝕過百萬

受到美國加息以及環球銀行業危機拖累,本港二手成交價表現未如理想。美聯物業吳志輝表示,荔枝角美孚新邨剛錄得本月暫錄第6宗蝕讓成交,該單位為三期百老匯街5號高層C室,實用面積509方呎,屬2房間隔,剛以655萬售出,呎價12,868元。原業主於2017年7月以670萬元購入,持貨6年仍需蝕15萬元。

🔵 #個別業主蝕兩成離場
吳志輝透露,今個月6宗蝕讓成交中,有4宗蝕價過百萬,金額介乎約100萬至200萬左右,其中蝕得最勁的單位為美孚新邨八期百老匯街106號高層B室,實用面積656方呎,原則2房望內園景,剛以蝕讓價798萬元成交,折合呎價約12,165元。原業主於2019年6月以995萬元購入,持貨近4年需蝕197萬元(約19.8%)。

#二手成交 #蝕讓成交 #荔枝角美孚新邨 #百老匯街 #呎價 #蝕價 #美聯物業 #銀行業危機 #加息 #樓市
呢個真
900而家荃灣買唔到龍頭屋苑
如萬景,海痴戀
掉番轉你覺得美孚仲有得升
一定係荃灣西三寶
900萬未必夠 加多小小
班aa係咁講,點都好過美孚掛

兩樣都無潛力。
荃灣西去到九龍市區價,新樓光環慢慢退緊,附近又唔會有大發展,點解你覺得仲有得升

同埋你唔係大淡友咩,買樓jm9
今日的我打倒昨天的我
美孚其實好好住 地鐵雙線 勁多巴士站
不過係舊且太多戶型座向 唔係個個積都好實用
做完大維修 管理費平 雖然好似都成五十年樓齡但保養好過長實啲三十幾年樓
隔離圖書館 球場 游泳池 大公園

但樓齡大真係致命傷嚟
朋友啱啱買美孚做唔到30年按 做得22年
諗吓第時要轉返手只會愈嚟愈難 吓吓個個都要攞幾百萬首期點算
美孚係個條老人邨定曼xx?
9m你覺得買到曼山
1樓面壁盤都無
900萬cash 既話去買新樓好過啦
兩者差幾多尺?
on9 兩個都唔撚買la 有900萬
認真四小龍好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞