廿萬新車,Freed 定Sienta?

130 回覆
3 Like 28 Dislike
論油耗Stepwgn都出名慳㗎喇,比起同類型嘅大型七人車應該頭一二位最慳油,嗰陣時我問唔同人都係咁講🙈

以前二手Sienta我用4萬買,當操車同代步,佢都慳油因為千四cc,不過我覺得重點真係應該先考慮你嘅用途。細七格硬載滿人,夏天開盡冷氣都吹唔到後面,上斜會無力,呢啲都係親身體驗 但二手的確抵玩,我都好鍾意部Sienta
皇冠係咁仆街,又拆晒option 又貴又唔想賣私家車咁閪款
咁就ok啦 如果唔使放小朋友car seat已經差好遠。
我都想話直接考慮5人車啦無需要諗七人
咁Freed真係合乎哂你嘅條件 之前我都有睇Toyota spade,空間感一流,坐得好舒服 但如果有時要載六人就無計喇
我嗰陣時都糾結咗好耐,成日心大心細 不過鎖定左型號嘅話就已經好好多。如果想操吓車先嘅就唔好買咁貴,下一部先
估唔到投票結果係sienta多啲
皇冠已經話無現貨,要買就要訂
不過我自己都like Freed多啲,想知佢係咪平地台架?
個結果似係兩部都唔要
好似係?同埋地台好低方便上落,但容易刮底
家庭車黎講,平地台好呀,方便老人家小朋友上落,我自己本身揸緊Porte, 都考慮緊下一部是但依兩部
冇送過去ncap 都買?
我都揸緊freed,平時連埋個仔多數3個人出街好夠用,要劈下都可以,但頭段你預左起步慢,同埋最好裝頂底巴,唔係中排快少少都浪到仆街
可能我揸得慢老婆同仔完全冇投訴,一上車冇耐就訓,訓到就到目的地先醒
安全依味野香港人唔係好理,
見好多家長連car seat都冇用,
安全帶又冇扣, 就咁攬住
揸freed就唔好劈啦
珍,
被側撞好似得cx5有分,好多掟唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞