老老實實,月入30K真係咁差咩?

457 回覆
138 Like 639 Dislike
唔好咁膚淺
仲要睇埋你資產負債表
連登仔:18k都無?乜一畢業就做保安咁慘
咁係好事 即係你女朋友阿媽與時俱進

好似我老母咁齋睇人工 冇理家底
話啲公屋仔做幫辦 生活好過我

如果升到上警司的確好過我
但升唔上
因為我有四大長老坐陣 佢做成世老婆又有返工
先同我平手
用兩餸飯指數計
我老母97年18k 話啲錢多到唔知點用
但而家30k 都應該日日篤計數機
計住計住
餓你唔死仲有閒錢去下旅行
不過買樓就無你份
男人唔會?
屌你,連登仔 FG 50K。我尻UP改做22-24K,已經好撚貼地。點解仲要改做18K
講得好

不過成班連登仔 畢業就開始原地踏步

十年之後見到你呢種論點 就會屌人離地
住港島?咁就好威威?
但港島公屋喎

住大西北?原來住瓏門

就算係咁,都唔代表d咩,住瓏門又好威威?原來屋企有兄弟,到時候瓏門都未必落係你度,一樣係垃圾

你呢句住邊太多含意啦

直接d啦,買左樓未?供緊定供完?幾大?間屋係唔係淨係你一個人名?屋苑叫咩名?

問齊以上幾句就可以知有無雞髀食
人地港島呀

不過
伯母唔舒服要入房先喇, 飯都無得食
人做ai你做ai搵得果3皮就食得屎啦
夠用咪得
其實好睇使唔使自己搬出去交租
如果屋企本身有樓唔使交租 30k算好好使
30k 唔算多
但一個人都夠用
唔拍長拖 拍下短拖 得閒可以屌下新女
其實仲開心
你條女 再靚 屌過百幾次 佢屋企人唔比你埋單咪換過條
點計都贏啦
唔差,但都唔夠好
其實都算唔錯嘅,不過我返半個月就等於佢返一個月咁啫
睇住邊多過收入
上連登就會發現咩入息中位數 真係廢話黎
香港邊有窮人平時出街見到果D 7仔 萬寧 侍應全部假人黎
明明現實就係大撚把萬幾2萬幾後生仔 連3字都未必上到
呢個世界就係咁
你瞓醒未?
薯條哥有版你睇

睇你有無父幹姐,你有幾層樓理得你做m記
無父幹係香港得30k仲學人拍拖
無計架啦,而家玩到大富翁最後幾鋪,你靠自己努力起碼去到100k先有丁點機會上遊
比上不足 比下有餘
咁真係又有大把人有30k up
咁真係又有大把人有30k up
咪係 你淨計日常洗費15k普通人都夠 唔計你大洗好多野買嗰啲 都係睇你洗唔洗諗住冇樓幾錢人工都係節衣縮食供廿幾三十年啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞