[求教] 埋線鼻究竟做唔做得過

53 回覆
0 Like 14 Dislike
吸收哂後 埋線嘅位置會增加厚度 因為增生 (個鼻高左)
變大嘅情況比較少 因為埋線通常只會埋鼻頭至鼻樑
唔會郁到鼻翼
唔太清楚其他國家
我認為純粹係香港少選擇 開刀整容又唔普遍 而且技術唔update
所以微整形>開刀整容

相反其他國家多醫生選擇 技術又好d 比較多人接受開刀整容
Eg 台灣韓國
有得揀梗係揀開刀大執.. 仲同你埋線微調咩…

香港人想開刀都唔會揀喺香港做啦..
我冇打透明質酸 因為鼻樑會愈打愈闊
我見識少 暫時未聽過凹凸不平嘅案例
如果係正規醫生 用嘅材料係安全 冇溝其他嘢 大陸就好難講啦

其實做呢d埋線/針劑 除非你係走火入魔 同埋你好得閒同好有錢
如果你係1-2年先做一次 其實係冇人知你做左 因為真係微調
有錢又想大執就去其他地方開刀啦…
打得嘢多只會變膠面 唔會真正改變到你面嘅結構
我都打左個突

但都唔奇嘅
你睇下青紅蘿蔔天鳳都係唔洗返工 可以密密整

其實我好地獄
嗰陣時睇新聞心諗…
佢打咁多嘢… 咪溶哂喺煲嘢入面
首先縮鼻通常會睇晒你成個鼻結構 有一半會係因為鼻頭塌而令到鼻大 所以醫生都會幫你睇

另外就係要知道自己究竟係鼻頭大定係鼻翼大
因為縮鼻基本上真係不可逆
同埋如果齋縮鼻嘅話真係要你本身個鼻條件好好先得
如果唔係好少就咁縮鼻而冇連帶其他手術 因為可能縮完成個比例會好怪
最少都可能會連鼻頭一齊做

真係好奇嘅可以上網搵啲醫生做下諮詢
就算你真係去當地做埋鼻模擬藍圖 之後都可以考慮唔做手術 不過你可以睇到你個鼻做完手術會係咩樣 係唔係你鍾意嘅樣咁囉

同埋真心想縮鼻要上網做多啲醫生嘅research
因為縮鼻做得唔好 外面有機會會睇到疤痕的
sad 我成日比人話我鼻大 睇完即係冇得救
其實坦白講你整多幾次 唔會吸收得晒
我個人係個鼻keep住高左 未覺得有變大
上網睇都冇乜見過人講會變大
幾開心有呢樣發明
你可以留tg
費事喺度講
我差唔多都整左十年, 算係第一批玩呢樣野嘅人

覺得埋線鼻同botox最抵玩
有冇邊間好
有幾間都做過,有d落手重d( 埋多幾條) 有d少d

睇你中意咩style
好賺呀嘛 開刀隆鼻起碼兩個幾三個鐘 又要無菌手術室又要兩個護士仲可能要埋麻醉師 先收得4萬幾5萬

鼻埋線就咁一個醫生喺間房仔加張櫈打針 半個鐘搞掂 收一萬
想問下係邊到做?幾錢?
醫生唔接新客了 喺旺角家樂坊
可以比價錢你參考下 9800放題(大時大節promotion)
Thxxx
想簡單非手術咪埋線,想大改大整咪隆鼻,兩樣都要定期修復非永久,埋左線後就唔好諗住做手術,做手術要預左定期換假體,整走假體後就鼻都有機會去唔返之前咁

好多人睇完女人醫美翻譯就當正自己係整鼻專家,講真係唔work就唔會咁多人做啦
係咪毛姐果間
https://youtu.be/rCA0p2KXptc
不如大家睇下berry點講先
做親鼻都好難搞
佢好似係番大陸做
同問 tg: earthhaha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞