有堆連登仔又唔係移民,但千方百計用離岸銀行服務,係咪智障?

86 回覆
33 Like 141 Dislike
如果係諗住移民、開定個戶口先,我明。

如果係好撚多錢,要分散風險,我都明。

但係有班連登仔錢又無乜,又無諗過移民、但學人千方百計開離岸戶口,真係智撚障。

呢班友Citigold (150萬加150萬)開唔到、渣打(100萬)開唔到、DBS(100萬)又開唔到

湧晒去匯豐(無門檻)開外國戶口。

見到真係好想笑。搞咁撚多野做乜,是但買隻綠水鬼、地通拿,有咩事帶住走啦。

伸延閱讀:

有冇人用HSBC離岸戶口(13)
https://lih.kg/3224298
-
不服來辯。咪靜雞雞畀腐皮
有咩問題?做好準備有事即轉走啲錢,到時打仗都唔驚啲錢變廢紙.
當你錢走唔到果時,人都走唔到
冇問題呀
係樓主發神經搵野黎講
定係佢自己乜都開唔到要開個post圍爐呀
睇你都知無離岸㗎喇,有離岸啲錢easy come easy go,人喺香港都使到外國嘅錢!
有大貓戶口要開無難度
笑死

有無讀過歷史?

毛澤東年代你用到境外戶口?
當年有網上銀行?依家習近平新時代中國特色社會主義思想嘅年代啊!
錢走到,人走唔到有咩用?

到時持有外員戶口仲死,呢D叫私藏資產、通番賣國。
Exactly
開左之後樓主講既問題根本唔係咩問題
加上人地走左會好似樓主咁開post講我走啦咁
真心膠到咁
有網上銀行仲死,香港分行依法交出客戶曾經開戶紀錄(你地個個都經香港分行既網頁開戶)、

執法部門依法要求你申報海外資產、

執法部門依法強制換金圓卷銀圓卷。

歷史就係咁演繹
建議你讀下歷史先

人走唔到,海外有幾多錢都無用。
依家仲扮緊有一國兩制,錢嘅嘢佢哋唔會亂嚟.
有咩問題

有閒錢做準備又好當投資又好
既然扮一國兩制,香港銀行都仍然無問題

當去到香港銀行有問題,你肉身唔走,錢擺邊都無用。
繼續轉移視線啦
都係果句走左既人會同你講我走左既
顧掂自己好過啦
自己都顧唔掂咁得閒理人地
連登仔係咪咁得閒
人走唔到到 有香港戶口又好有用?
你入去個Post望下先

走左既話,佢地係Post問既問題就唔一樣。
南越淪陷都有越南船民
印尼排華,美軍都派軍艦去接人

香港正式淪陷時未死得總有辦法逃走
留啲錢去泰國都已經可以有正常生活
又黎「你理得人地姐」既論述

連登既存在意義就係乜都Up一餐
越南船民係拎住金條

沿路買通唔同既人放你走

所以我一開始就話買隻地通拿仲有用

唔通你同船家講,「載我過南洋,我Ebanking畀你呀?」
你理得人地姐
唔係人人都想走嘅,有幾多人唔離開會有即時嘅危險先?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞