呢間ig shop 淘寶貨賣貴幾十蚊

172 回覆
47 Like 165 Dislike
旺中大把淘寶貨 每樣貴過百
呢d都好開心大發現?清啱啱開始玩網溝?唔好話ig shop啦,就算amazon都大把淘寶貨啦,你睇吓d電話殼,叉電線,仲要依家大把鬼佬光明正大aliexpress添,得閒update吓啦, 咁樣就要特登出個post批鬥我驚你幾個account都唔夠quota出post
淘寶買嘢有保障過ig shop

ig shop可以唔出貨直接呃錢
ig shop直接唔出貨呃錢嘅post都大把
差d線囉
明買明賣 明碼實價又唔係屈你要
食唔起咪唔好食囉

有人買有人賣 關你撚事咩
幾時去酒店抗議飲罐可樂都要$30 ?去迪士尼話食個快餐要$100?

Omakase 又點計 淨係睇材料價錢賺到仆街
但師父手工/準備時間你又唔計?
你咁講就好似啲人叫開鎖佬開鎖
開鎖佬一分鐘搞掂收你幾舊水
之後你話人一分鐘幾舊水食水深

人地明買明賣 有人覺得個質素對得起個價錢 要你批准?

值唔值有咩好討論?
最值咪自己返屋企煮

窮撚思維死撚開啦
支持明買明賣
好撚多人唔睇內文剩係睇標題就留言
做生意都咁撚懶連相都直接偷嚟用
好心自己影過張啦起碼無咁柒
召喚左巴打
係咪改咗名?搵唔到
重點係 hong kong handmade wor
錯哂重點 誤導人話hk handmade都窮撚思維
佢topic誤導先

可能改個標題開個新po好啲 上面啲盲毛唔睇內文 明明之前啲ig shop淘寶扮自家都俾人狙擊到1001
幾十蚊咁有良心呀
7蚊人仔賣199我都見過
嗰幾廿蚊係比佢嗰段咁 on9 介紹 ... 伏羲
3蚊賣二百幾佢而家
你啱啲人好似有閱讀障礙咁
係淘寶個海度搵件靚貨, 又買番黎試款, 營運網店呢d唔駛時間、人力、物流成本?
你睇中左佢件貨呢一下, 人地已經付出左marketing成本(營運ig/擺市集etc)
如果冇左呢個channel, 你會唔會自己無啦啦係淘寶搵呢件戒指買?
如果搵到都唔駛走去睇IG啦, 唔駛比中間人賺錢

佢係衰在扮自己handmade
不過佢都冇講係自己對手handmade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞