想買部android做spare機 有冇好介紹

100 回覆
2 Like 14 Dislike
pixel 6a
佢講果啲日常野,pixel 6a已經做到,仲要又平影相又靚,仲好電唔腎虧。除左三叔死忠,諗唔到會水人去買三叔啲888機。
朋友,我都煩緊買3000蚊機畀人

a53 vs poco f4
好難揀
兩部都22年嘅款
星期四A54 A34都發布
等吓好過
gen2先係人用(申用緊)
水人用888,真係好建議黎,信佢買左888orGen1, 買左真係除左恭喜都無咩好講
手足,我之前都諗過入手s23+, 但最後因為s23u都好底,所以買左U, 想問問,s23+你用落如何?
a54 3000蚊買鬼到,出年就可能得
同意你呀巴打

其實S21FE仲要係舊機無update
用Hardware specs去揀後備機唔太合適
要追spec唔該比多d錢
要明白後備機,就係後備用
你有幾可見正常後備勁到用來打正選

Pixel 6a話哂出唔得耐,仲有4年update
當然等埋7a就更perfect啦
Tensor G2 無咁熱
我22U換落嚟23+
ultra太大太重
未用過嘅實會覺得23+唔抵
無12gb ram同2k
但呢兩樣分別未去到非ultra不可
個人用落黎講

當然 接受到大啲重啲又對電話有啲追求嘅買ultra係最好
plus係for我呢啲中庸之道
想啲電好啲又唔想咁大咁重
啲最premium嘅功能又用唔著嘅人買

佢始終都係S系列親生仔 只係定位好似尷尬啲
但用落其實都無咩缺點
34囉 不過兩部機應該一出
又係啲大舖會減幾百
比多少少系列
我就係睇中s23+應該電好多。
不過最後平衡想要12g ram所以買左23U.
今代23系列好多優惠,仲要用gen2, 又好力又慳電,如Android 換主力機真係應力推。
至於啲咩888,gen1果啲 Jock
AN 機本來就垃圾
23+同23u應該差唔多電
雖然ultra 2k mon但多300mah
應該抵銷到多少功耗

體感用落
以前用22u wifi 10-20%亮度
同我而家23+比 4g 40-50亮度個耗電量差唔多
哀鳳連垃圾都不如
始終無行貨
唔係科技迷未必識買
冇用過新機就唔好鳩吹
最撚垃圾咪你囉
同休狗中醫狗一樣
啲reply 淨係抽水引戰
其他乜撚都唔識
Tensor
至少我地呢到識。
pixel 最大問題係用唔到5g 姐,其他無問題。
行貨果到,依家啲廠嘅原廠維修唔見得好好,係外面整搵間好嘅唔見得差過啲香港代理原廠。
pixel 如果肯用8gen2,我9衝添
我點會去講一件垃圾
話人垃圾又冇point

先入為主
又精神分裂
唔怪得有浸垃圾味
原來有前科
呢個真係死證
但其實係香港,有同冇保養實際無分別
都係咁差

以前保養好,真係得HTC

你岩呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞