想買部android做spare機 有冇好介紹

100 回覆
2 Like 14 Dislike
三千幾 比個官你做
唔要支那牌
A5_一定係香港行貨最理想嘅選擇
其實888相比865只係易暖同食電少少, 但以3千幾蚊呢個價錢嚟講S21FE嘅表現絕對係合格有餘
三千幾都唔合格 上年好似年頭年中
smartone已經做緊3898
實在無理由2023用返差唔多嘅價錢盲目追旗艦級cpu
比你用到888又點 咪又係食電
轉過頭就死去差電l
比三千幾蚊 部機要咁快做咩
我都用緊
3千蚊唔使好正
唔需要咁快又想長氣啲可以開省電模式, S21FE用Dynamic Amoled畫質比A54嘅Super Amoled靚得多, 仲有2部機影相都係有明顯差距. 除非對螢幕同影相冇追求, 否則我會prefer S21FE多過A5系
我都係個句啦
三千幾蚊samsung嘢要求啲咩
oneui都值500啦
實用實際過咩dynamic amoled同888
如果得呢個budget唔要A54嘅
應該返去買支牌或者A34

如果咁追spec嘅晨早上咗S23
你又得過prefer
你有冇用過S888
我都用咗一年S21
後悔做咩唔用多兩年iphone添
得把口推人追spec 嘥氣
三千幾蚊就唔可以有要求?仲要三星係大牌子而唔係支那牌
仲有A54都未出你肯定Exynos 1380實冇問題?
咁你咪繼續用iPhone囉冇人迫你用三星喎用得咁凄涼
護主狗到
自己買部試下啦 咪知888 on9囉
唔係咩雲吞麵加錢比塊A5牛扒你咩
就係大牌子先有溢價
接受唔到個溢價買支牌咪得
同埋有問題都好難有888咁柒
淨係定位低啲都知 柒極有譜
又唔係咁高效能
痴撚線 自己俾錢買仲要比狗咬
用samsung用上腦
覺得S21FE除左電量都好完美 有無辦法可以延長SOT去6小時?
https://lih.kg/jzwCkS

總之買唔買自己決定啦
S23u都副機
A34 做主機
用開iphone11 , 買咗fold4 做副機當ipad mini 用
888做後備機有咩問題,除非你部後備機要用黎跑分打原神,後備機你都係想順暢地覆whatsapp,影相紀錄用同睇下片既啫。
A機垃圾
你好中意用半日走去差電?
你都話順暢做個三樣嘢
再低階啲都夠用
三千幾蚊唔用你所講嘅「垃圾」用咩
3千幾絕對可以買到S21FE行貨
咪一樣垃圾 唔同方面咁解
跑分撚:部機888 跑分高 好好J
(食電唔計)
你有你建議A機,我有我推薦S機。

我自己就用S機既,完
都唔知你有冇買過888
得把口真係講句嘢都大聲啲
se3
我都話 如果得三千幾預算又唔要A系列嘅
根本唔應該買samsung
s21fe只係一個購買陷阱
以為用少少錢買到好多野
實際上最重要嘅cpu就係垃圾
你可以話mon靚啲影相好啲
但我真係唔覺得三千幾嘅samsung係賣緊呢啲
三千幾嘅電話係應該做好基本體驗先
偏偏就係S21fe最短板個樣

用過888 8g1 用緊8g2
實在唔明白點解到咗2023年仲會有人推888
唔知咩心態真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞