有無人有玩LAST EPOCH 0.9?

56 回覆
5 Like 0 Dislike
幾時有得玩呀
呢隻有興趣,但會唔會好似 POE 咁癲完全唔歡迎新手玩家呢?
係online mode 整左隻角玩
明明得35ms
但係可以食左我d技 得動畫 無傷害
除左玩返offline 有無得搞
想同fd一齊玩
我之前玩都有desync閃現
某啲場用位移技就會咁 正常行又冇事
有啲場冇desync第一次就全場冇事

ARPG啲劇情係用嚟skip的
無雙殺怪先係重點

Btw都唔明有幾難行 主線跟住黃色問號幾個鐘都行完啦
呢隻新手極friendly
Craft裝好簡單 都內建寫曬T幾詞 都冇poe咁block前詞block後詞嗰啲野
內建filter唔洗喺出面開個notepad++改
一招技能可以好好多玩法 睇你技能點如何分配 每招技獨立有20點
天賦類似grim dawn嘅天賦/d2嘅技能樹style 有啲天賦要先投入5/10點 有啲天賦要有前置天賦 呢類
啲怪都唔會喺你一過完劇情未執裝就秒鳩你
甚至你唔想打主線 40lv入去刷圖(第一區地圖lv58) 慢慢打都可以過到 係辛苦啲咁解
50 lv 打58 區成日死可以點搞
疊夠抗性未 裝難搞可以用idols疊
然後技能攞少少生存 例如void可以用時間緩濟 Lich可以用自身範圍爆爆嗰招點加Armor

最重要係set好filter執啲啱自己屬性嘅裝
笑撚死 都話弱智嘅玩arpg盞玩尻自己
唔google唔研究 係度問埋晒d白痴問題
仲屌尻我冇玩過

咪話我齋笑尻你
唔識玩冇心機自己研究抄build是常識吧
https://maxroll.gg/last-epoch/
呢個網應該弱智都教得識

拓荒可玩necromancer or druid
個人建議玩cold dot werebear druid build
唔洗unique都輕鬆farm 100lv timeline
鍊可以改用tears of the forest
加埋eterra's Path輕鬆解決回rage問題永久werebear form
我咪死靈囉
抄build 都要有裝先得架
75%抗 60 防爆 成日中一招就死鳩左
成堆寵物係前面都冇用
50打到70一件有用既傳奇都冇
出既都係其他職
成身都係黃裝
打細秘個獎勵要個人唔死
入面啲怪打極都冇野出既
出黎開個箱/獎仲好過入面打怪
搞撚笑
我就未玩過咁垃圾既打寶game
sell 鍛造都要有個base 比人整
做咩動作都會減鍛造值
減條屬又減
升兩下又減
個底唔靚既話整黎整去都係一條t5
+ 其他t23
唔整召血召攻打怪又慢
定係隻game 本來係咁易死
我見啲人都係教唔洗理抗 整防爆100
同埋教學build 既裝都係後期幾條t5佢實硬過我架喎
笑撚死 都話弱智嘅玩arpg盞玩尻自己
唔google唔研究 係度問埋晒d白痴問題
仲屌尻我冇玩過

咪話我齋笑尻你
唔識玩冇心機自己研究抄build是常識吧
https://maxroll.gg/last-epoch/
呢個網應該弱智都教得識

拓荒可玩necromancer or druid
個人建議玩cold dot werebear druid build
唔洗unique都輕鬆farm 100lv timeline
鍊可以改用tears of the forest
加埋eterra's Path輕鬆解決回rage問題永久werebear form
我咪死靈囉
抄build 都要有裝先得架
75%抗 60 防爆 成日中一招就死鳩左
成堆寵物係前面都冇用
50打到70一件有用既傳奇都冇
出既都係其他職
成身都係黃裝
打細秘個獎勵要個人唔死
入面啲怪打極都冇野出既
出黎開個箱/獎仲好過入面打怪
搞撚笑
我就未玩過咁垃圾既打寶game
sell 鍛造都要有個base 比人整
做咩動作都會減鍛造值
減條屬又減
升兩下又減
個底唔靚既話整黎整去都係一條t5
+ 其他t23
唔整召血召攻打怪又慢
定係隻game 本來係咁易死
我見啲人都係教唔洗理抗 整防爆100
同埋教學build 既裝都係後期幾條t5佢實硬過我架喎

你係地下執果d裝咪base

呢隻個Crafting系統已經算係最簡單易明,自由度高,仲想點

我死靈岩岩打到入monolith (Lv58刷圖) 都仲著住Lv10裝 (懶得換) 有一堆怪頂住好少比人扣到血

有用既傳奇裝好多都係timeline boss跌,同埋黃裝好多時都夠晒用,唔會話唔跌傳奇唔夠打
地下啲垃圾整兩整就0變左磚頭啦
秘境啲怪又散地圖又大
行2分鐘打王一分鐘就打完
整咁大唔知有咩意義
新手玩到Lv80
目前complain:
啲技好睇但冇乜打擊感

地圖/campaign冇乜意義,我玩得多grim dawn幾鍾意可以搵optimal path去farm唔同monster infrequent, LE就好monolith focused
我又覺得直接比較唔公平 POE, diablo, TQ/GD都多好多年經驗

普通monolith = 曬時間
垃圾drop 少經
打嚟為咗入empowered monolith
都唔知普通monolith整咁大jm9
作業感太強
打到90 要打600穩定X3先開100
過程又悶冇野出不停重複
仲好意思屌D4 咩山洞任務個個咁上下
你呢度直頭一模一樣打細秘N場去開大秘
D4正式版一出等你去玩
玩個死靈都死到咁真係弱智仔咪撚玩ARPG
隻GAME垃圾就垃圾啦
人地抗係減傷呢度75%抗=笑話
中任何招都要你死唔知以為玩緊魂鬥羅
Farm左幾日都farm唔到件set helmet
玩到想棄驚
你有無用targeting node咁farm先?
Arpg刷裝遊戲係咁,特別某一啲裝係跌落率再低少少,即使都係綠裝同橙裝。捱到佢出果日就好,同埋可以試吓找人組隊刷,因為大家掉落的物品係分開,但可以gift戰利品。

即係四個人打隻王就等於出4次掉落,有隊友出咗俾你,個效率就已經差好遠。
我全身40抗1500血打80up都唔洗死
真係唔知你點玩其實弱智連機都唔識打真係唔洗講俾人知
其實開始打empowered既話某啲怪加幾條damage詞係真係會秒人滿抗係基本 無ward/armor&critical avoidance其實都仲係幾危 但條友吹到任何招都秒就擺明鳩up
再上面條友再爭論真係on9仔
死靈公認脆皮
未打100 得啲垃圾裝 58個時700血
同我講唔死?
隻game 既野唔討論只係係度人身攻擊你都幾可悲
話易死唔係得我一個,巴哈都有
我打到100 100防爆 2000血
遇到加50%攻 都係頂得幾箭
隻game 就係玩魂斗羅係度鬥秒
係啦係啦我手殘我廢一定係我問題唔係遊戲問題
死最多就係58 個時
打到66 開始有返啲血
再上80 90 都ok
係100 再死過
其實我唔明
玩得necro都係召嘢幫你坦
你係唔應該/有機會坦怪
你用5分鐘serach下youtube啲人全部輕鬆afk打endgame
我自己都玩過summon,真係好難死
啲怪會射穿直線 雪崩 遠程全部向後射
afk 片全部都後期 有咩好討論
而家講緊開荒點樣冇咁易死
要唔要整一個DC俾大家方便組隊, 連線玩都係一個減少死亡的方法
講真58得700血真係你問題喎
Acolyte Passive一出嚟就+160Armor 同埋Stolen Vitality +8Vit
Necro起點又+40血 後面Tyrant又加24%血
未點Cling to life都有850+血啦
當你冇點咁多去Defensive
裝備上 頭甲手都拎到啲血 真係閒閒地都1000

講真唔識filter拎啱用嘅裝 唔識配天賦淨係加曬攻擊真係唔好賴隻game問題玩開poe嘅真係覺得LE算係easy mode事實上全post得你有呢個問題一係你就拎你58左右嘅大概setup睇下你出咗咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞