有無人有玩LAST EPOCH 0.9?

56 回覆
5 Like 0 Dislike
大家估下呢隻會好玩過D4定D4保持一哥地位
想佢出埋Rogue同Acolyte剩低個職先搞Multi
佢地話搞好左呢個PATCH之後, 打後的更新會快番
Diablo4就一定唔係一哥架喇 垃圾到咁
啲人9成都係熱潮先返去玩
Last Epoch最大弱勢就係要買game 好多人會卻步咗
我估poe會繼續做一哥 不過講真poe季季都係咁nerf技 開始悶

Btw巴打我呢排又玩返last epoch 可以一齊刷圖
Poe又肝又煩,轉一個build要換太多野。d人都係等佢隻2。

Diablo 4除左被笑稱diablo 3之外,平衡有待改善,但劇情仍然叫有的。

LE最大弱勢要買遊戲我就唔太認同,D4一樣要買,無分別。純粹係新IP VS 知名IP問題。

你可以番料等我加你刷圖。
LE冇名氣要慢慢做vsD4有名氣
出咗D4咁垃圾已經大把人狗衝 已經係最好證明
Diablo已經可以用名氣衝破要錢買呢個問題

你講起d4劇情就搞笑
我玩咗成個第1章 我嘅記憶點就係雪山雪山同雪山
劇情上係有一兩個礦洞咁 但個個礦都一樣樣
清據點都係雪山城堡
長期白色一片真係會玩到瞓著

而家啲ARPG最好就係唔同區唔同主題
LE: 頭30分鐘會體驗到 原野 樹林 虛空洞
唔好話d4淨係開放第1章所以搞到咁
第1章玩成3-5個鐘都係雪地礦坑
LE3-5個鐘已經換咗6789個場景啦
用返d3嚟講 第1章我已經行咗樹林 墓地 教堂 墓穴
D4整個半openworld迫人一直住同一個場景
望下GrimDawn咪又係半open 啲場景都有啲變化有啲特色

再講有時D4打個洞穴 係丫字型嘅 要去完左再去右再去返中間解鎖
佢真係好意思要你行完左邊 原路去右邊 再原路返中間
原路折返又冇怪 行路simulator悶撚到on9
2023年喇大佬 咁撚大個ip就參考下其他game整返啲QoL啦

平衡呢啲我就冇太過care skip住先
但技能就搞笑 每招技得嗰兩個分支
啲人話係喺傳奇物品上拎技能變化 咁呢啲d3都有啦 d3每個技都有5定6個分支添
唔講poe啦技能分支已經屌打
Last Epoch一招技可以玩好多個花樣 又轉屬性又加投射又可以改技能玩法eg. Lich有招技點完會減傷但會由5秒炸一下變每秒炸一下
講唔曬
Grim Dawn其實技能分支唔多 勝在可以自己配職 8隻職已經有幾8*7=56種玩法 扣埋啲廢職都至有玩到20幾種花樣
望下D4?…好似話巔峰level係天賦樹型式 但以佢茜他方面都做到咁shit嚟講我係0信心佢會喺巔峰上做得有幾好
Grimdawn有星座圖
LastEpoch每職有1+3天賦樹
PoE…廢事講
我知你唔想搞到咁複雜 但都唔洗咁柒得兩個變化 至少跟下d3咁有5/6個啦 唔講以為夢回diablo2
時代變要進步架喇

而poe嘅hardcore(唔係講gamemode係講緊playstyle)
係特色 我都玩咗6-7年 由打手變到而家嘅hater
無可否認嘅係玩法有特色 只可以話呢種玩法有人鍾意有人憎

講真Last Epoch我由0.7買到而家 望住佢一步一步update
呢隻驚真係值得更多
所以原價買係完全值得,係end game差啲
Endgame有樣野比人好係想刷某啲裝可以專打某一區
不過目前係少啲endgame boss咁
玩緊

想知係咪打晒啲90lv地圖就完?

同埋一入地城 次次都第一次bug左入唔到 食左條匙
呢個bug就少見

基本上你刷混沌到300,幫你隻人打齊裝就差唔多。

之後一係開新角新職玩新野/同人玩/玩HC上排名榜
之前 (無multi) 果陣玩過吸血Reaper同Crit冰弓
隻game做得幾好,有Poe未走火入魔果陣既feel

endgame都幾有特色,唔係一味刷搏佢random出野,好多勁裝都係timeline boss必出

今次0.9番黎試玩,技能/裝 balance果d又更上一層樓
不過個multi真係好撚廢,同fd玩load個圖要成30秒
瘋狂desync彈我番幾秒前個位仲試過bug到skip左劇情好彩無brick左我個save

D4就咪提啦,悶到嘔,都唔知點解班fans可以讚得落
前幾日beta玩到12定13 lv就悶到棄左
講地圖穿黎穿去玩左兩個鐘成日唔知自己要去邊
任務提示叫你入度門
入完過圖冇提示
好心啦係人都知打寶game 係玩end game content
整到解迷game 咁浪費我幾個字係同一張圖有咩意思
grid dwan 一樣
我玩落覺得拓荒過圖都幾清晰喎 除左有關要拎啲蛋都要仔細睇先知 同埋啲圖大部份都好行 同poe啲監獄比已經好好多
建議巴打玩返自動導航嘅大陸手機驚
弱智嘅玩arpg盞玩尻自己
???d4 d3 冇呢個問題
唔洗下下搵手機game 黎比既
diablo玩得掂點解呢隻有問題?
咪又係有任務欄提示 世界地圖提示 小地圖指示

巴打你玩膠定真弱智? 我真係分唔到

過章節跟住個問號提示行都俾你吹到解迷game
屌你到底有冇玩
佢紀元行行下去左第二個年代然後個地圖完全冇提示
次次都係咁
Desynchronise就算一人線上都會有,始終開發商細,無得太高要求,初版功能正常算係咁
個劇情係亂
不過實際玩既流程唔亂喎幾乎全部一本道
追Marker行就過關,基本上唔駛理而家係咩年代
除非你好想明晒成個劇情不過個劇情都未完,睇黎都無用

我平時打機唔會Skip劇情,但ARPG就尊拿拿臨講完比我番去殺怪啦
始終係Beta,明既
呢隻有潛質,希望佢正式推出果陣搞得掂
rubberband尋日話fix咗
等d4炒車
隻GAME上steam 睇仲係EA緊, 會唔會好少野玩?
主線8-10個鐘左右,跟住無限Endgame刷圖玩到你厭為止
平時d arpg咁
咁都係等佢正式出先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞