(即時)女朋友搵我傾結婚 ,傾到就黎分手

891 回覆
1044 Like 176 Dislike
除非你食軟飯
唔係既話結婚對男人黎講係百害而無一利
一個男人肯同你結婚已經代表佢願意為你犧牲
好好珍惜
好爸爸
咁點解唔訂婚先呢
訂完比個期佢咪得囉
同埋你究竟想儲幾多錢啊
香港地你儲幾多錢都冇撚用
係 佢都係咁講 佢話佢犧牲左自由換嚟同我一齊走落去
我會好好珍惜 多謝巴打
當一邊想結婚嘅意願大過另一邊,就梗係意願大啲嗰個要付出多啲啦

搞唔掂嘅咪搵過個
咁我都唔想留香港嘛
唯有settle down就盡量接埋屋企人走
唔洗連登啦,中年未婚女8成比人講,你有冇聽過中年未婚男比人講8卦?你睇下馬國明食件細13歲嘅,啲人叫玩夠結婚。社會係咁,兜唔到,呢到係亞洲,而亞洲就係咁
鬼唔知歐美多人唔結婚咩,仔都生少啲啦
我其實係明你意思,用家暴比喻壓逼呢個行為錯誤,家暴出手100%係錯,我唔會覺得打我係為我好
但逼唔係100%錯,有時候同佢地傾佢地係驚我會後悔同最後會冇選擇硬食單身,心入面認同佢地但自己做唔到個下真係好痛苦
我係社會壓力同個人快樂間夾住左,我迷惘在我揀個人快樂後會唔會頂得住社會壓力然後後悔
單身快樂然後擔心自己籮底橙...
咁又唔同
好好珍惜你老婆la
想買隻大粒啲嘅鑽戒俾佢 開心下
初心係咁 不過而家。。好似弄巧成拙
唔好浪費大家時間, 咁後生分手搵第個
我估佢寧願你係咁e買隻
快手快腳求婚好過
過來人,我就係因為咁而結咗,好後悔
作為一個結左幾年婚ga人,真心覺得結婚的確需要一時衝動/熱血

唔係叫你乜都唔洗plan, 但諗太多的確真係唔洗結。

前提係對方係你ga對的人
等多幾個月先啦 呢排唔好同佢做愛住
樓主個POST 好似俾人騎劫咗

講番正題, 根據樓主描述
男女雙方既意願都唔同, 你地都係早分早著,
女既目標明確, 30歲前結婚,
男既有其他考慮, 唔想結住,
(如果你第一刻聽到唔想結, 諗左幾日都係唔想結,
結論就係你都唔想結)
雙方無一邊肯遷就, 咁分開係最好
引左好多反社會港女出黎
感建婚
已閱
人地都係30嘅女人
仲後咩生
至於男人就後唔後生都唔驚啦
啲人到擺酒個日都可以散,所以咪叫你私下2人趁冇人知講清楚未來計劃先,屌你都feel到淡仲叫人等2年想surprise
你條女走左十世喇
真係想過世有啲行動力啦見你想買大鑽戒,家人借唔借到啲,或者探下口風女朋友接唔接受到人造鑽石都係一個辦法
On9 結婚有幾難,大家請日假去沙田放低幾舊水。唔好諗到咁複雜
前排我有提過下 佢回應我話見ig 嗰啲日本婚戒都平
平時佢一定VV娃娃咁 問我做咩啊 係咪想同我求婚呢
不過佢前排個反應係 平淡

睇黎我要快啲 挽回返佢個心
真係想買揾鑽商唔好買有牌子個d

5 萬唔追靚色都有差唔多一卡啦
上面講得對,你對婚姻認真就一定唔可以求其,趕DEADLINE最後多數離婚收場,如果生左B重難搞,你都只係就快三十,都係拍左兩年多D,機會成本真心唔高,其實係對你同佢人生負責
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞