(即時)女朋友搵我傾結婚 ,傾到就黎分手

891 回覆
1044 Like 176 Dislike
其實我唔明啲人要“嗰下衝動” 趕住30前結
結到又點?
又因為後悔衝動去離婚?
根本為結而結
如果你仲愛嘅話 你哋好好再認真傾下,例如問佢咁係為乜
為生仔?為趕係朋友堆入面做結到婚嗰個?
諗下係咪大家想要嘅目的
唔愛嘅話快啲分手比佢搵下個趕結婚啦
唔想結就盡快分手, 女人唔等得
祝巴打一切順利
話覺得一時衝動根本沒好結果 > 而家咪俾兩-三年你計劃
現階段未到結婚既時候 > 計劃定到時咪啱時候
講到尾你都係未想結 而且半點計劃都冇
分手然後怕你到30突然好想結 於是求奇搵個人結
其實人生所有大決定都唔可能有100%保證唔中伏先做
決定買樓買車拍拖結婚嗰一刻都係有衝動嘅成份

但你而家要諗嘅係,你想唔想對佢一世先?
你唔想嘅,就清楚講明白未ready,你想嘅,咪當就下佢開始plan定囉
我都驚阻佢時間,所以我有同佢講明白。
真. 而家男人肯做運動+控制飲食, 50歲都係咁上下. 女人唔同, 個保質期非常有限. 40歲生已經係搵命搏, 生完唔死都周身病痛跟一世. 所以唔怪得佢地咁趕
未ready 對佢一世
未夠兩年 仲係觀察期 覺得樓主感覺好正常既
既然未夠愛同未想結婚 咁就不如分手 因為人地目標就係結婚 唔好浪費別人時間
諗清楚,如果結婚可能咁就一世,你接唔接受到每日都keep 住咁。將來你哋會同居,冇共識點一齊生活?你願唔願意一世做下把位?如果冇心理準備就放棄啦
咁真係唔好阻住你女朋友喇
講得冇錯
收到
你直接同佢講,你未玩夠,長痛不如短痛。
咁佢答咩
啲女人淨係睇住分身家
係都買完層樓先結婚啦,婚前資產冇得分身家
我以為男人會求婚係愛個女人所以奉上一切
好啦 我老公係咁講 心底就唔知真假
分手

但已變了前度
仲有2年幾去考慮你都咁樣
佢係咪想生仔呀?係就唔好阻人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞