調查:逾七成人不考慮生育

652 回覆
1049 Like 30 Dislike
移左民就生
係度生實俾人洗腦黨大過老豆老母
遲早死係自己仔女度
3球先算窮養
正常咁養點止3球
所以聽親人講移民做二等公民就會笑

真係唔知佢哋點得出香港無歧視呢個思維
重點係知道個世界咩事
大數人自已本身一世都係受苦
冇錢生下一代出黎一定係受苦
窮人出世得果1%可以好撚醒再只要有錢搵都做唔care會害人
先可以有正常既生活
根本有正常智力的人 都知生仔係累死自己
就算你兩萬蚊人工 死慳死抵 終有一日都可以買到少少資產賺下被動收入
生左仔 又要養條女 又係養仔女
一個養三個
黃子華話過唔生仔暴政必亡,仲勁過戴耀庭攬炒10步曲
增免稅額有L 用咩
起碼免交稅, 再派錢, 派到起碼讀中學先會吸引
咩叫正常朋友?
我識生咗嘅人都係搵倒錢養得起生活質素有保障
或者就窮人思維覺得生仔係人生必要嘅checkpoint, 係成就同翻身機會
佢諗法係你生左我先派
派完你唔生咪嘥左

但其實連扑野都無地方咁點生
呢啲咁嘅災難城市
不知所謂學習環境思想控制
做到on99成份糧就係拎黎維生
養起班地主
仲要交稅養班生蕃
Dllm生條毛俾你啦
大數據C
咁連登肯定係毒撚集中地,3個鐘已經有超過500個毒撚正評咗同意咗呢個諗法
中肯
高下立見

一個中晒招, 上晒身
一個票房1憶
去英國生
係 好奇怪 朋友一家大細有埋個b 住一人公屋,抽撚到離埋婚都未抽到,最後白表連埋老母抽先中到間兩房好撚on9
總有d港女去到30就要迫人娶佢,年年大量洗費渣乾男方然後就嫌人窮唔長進,唔結就派帽搵個件有錢,原因一律所謂性格唔夾真係年經黎。

現實結到婚又會有幾多個?
港島人笑九龍新界人我就知香港人只係一班最低等下賤既原子人

香港人最好滅絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞