伍淑娟: 「劉曉波聽個名都知唔妥」余若薇: 「劉曉波點解聽個名就知唔妥?」 伍淑娟最終未有就劉曉波繼續提問

102 回覆
195 Like 5 Dislike
呢啲荒謬言論要多啲宣傳 當年國民黨都係咁樣收皮
誅心再高一個層次
誅名
梁振英就真係聽個名都知唔妥,振英振英,露晒底啦
屌,咁關個名乜事,係咪個個劉曉波都顛覆國家政權、勾結外國勢力,早被國家定罪先
識奶緊要過識字呀

有版你睇 1:36 畫面倒數時間2:32
https://youtu.be/pQ8s396kp-Y
好肉酸,好核突
有人會話「心知肚明」
想知諾貝爾和平獎得主個名有邊到唔妥
老實講,我都覺唔妥,特別係用來做女人名。
中華人民共和國憲法序言,有一段係咁嘅:

社會主義的建設事業必須依靠工人、農民和知識分子,團結一切可以團結的力量。在長期的革命、建設、改革過程中,已經結成由中國共產黨領導的,有各民主黨派和各人民團體參加的,包括全體社 會主義勞動者、社會主義事業的建設者、擁護社會主義的愛國者、擁護祖國統一和致力於中華民族偉大復興的愛國者的廣泛的愛國統一戰線,這個統一戰線將繼續鞏固和發展。中國人民政治協商會議是有廣泛代表性的統一戰線組織,過去發揮了重要的歷史作用,今後在國家政治生活、社會生活和對外友好活動中,在進行社會主義現代化建 設、維護國家的統一和團結的鬥爭中,將進一步發揮它的重要作用。 中國共產黨領導的多黨合作和政治協商制度將長期存在和發展。

講明要多黨合作,點解結束一黨專政會有問題?
國安法審訊真係柒到一個點
呢位 (或者依家啲) 法官,帶俾低智商嘅人一個希望、一個出路!
呢啲檢控官有曬預設立場同偏見,都可以繼續做

香港法律
曉字有問題定波字有問題
拿法律觀點好緊要呀
段估唔係姓劉有事啦
屈係預咗但絕無諗過水準之低
唔講係doj, 真係以為毅進賞花杏仁露
tldr
事實証明正評果班都可以做
聽到希特拉個名都知唔妥
拎諾貝爾獎都有唔妥 一定拎孔子獎先至係高端人才啦
屌你老味垃圾狗官
平時唔洗做 一做野露哂底姐 柒係正常
呢個娟姐堅 將市井帶入法庭 「一聽就知唔妥」「擺明有問題」「你心知肚明」應該拍返套毒舌檢控官 為權貴出口氣
一邊話支那無對人權律師趕盡殺絕
一邊連提人個名都話唔妥
知唔知自己up what spring
不過算啦 郭偉健審 擺撚明屈
你咪理,糧已袋,理撚得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞