嚴選隱世好用 Android Apps

107 回覆
23 Like 25 Dislike
想問ez file explorer
係咪唔安全?

但介面功能上好齊
應該係es file explorer
因為而家開佢google 會彈出黎話唔安全問仲開唔開
我用Solid
EZ ES一早已經blacklist左
ez好似有問題
以前用過
不過有cx就轉咗cx
或者其他open source都可以

cx唔連網
雖然唔係open source但咁多隻file app得佢有4.8 分咁高
ez好似有問題
以前用過
不過有cx就轉咗cx
或者其他open source都可以

cx唔連網
雖然唔係open source但咁多隻file app得佢有4.8 分咁高
nplayer 都冇
又i dog又大陸介面,不斷引戰做咩呢,
討論返an app算啦
用緊Solid+1 比錢買個pro都係半杯咖啡

以前都係用ES 直至知道佢係支app就即刻blacklist永不錄用
FYI曾經出過好大單醜聞
https://www.ithome.com.tw/news/128351
最後轉用cs explorer

其實我主要希望內置ftp 就夠

因為我都唔多信呢類app
只會開一個account去一個特定share drive用
同埋download左啲game rom傳去 ps v 度
想講
Player黎講
我會用Vlc
只有佢可以直接access share drive內既片

Xplayer popplayer 我都有試用都冇咁功能
尤其想開埋字幕佢哋只能係部手機搵

一定要另外用個file explorer 開片再選呢啲app

所以手機電視都用vlc
唔知有冇巴打會有更好推介
隱私JJ

Signal
ProtonMail
DuckDuckGo Privacy Browser
Keepass2Android
OpenVPN Connect
Tor Browser
AFWall+
我用開nPlayer
iOS都係用佢
App內有冇得直接開network share drive
如果冇就算
我好似都裝過黎試
Sure! 佢大部分protocol都支援
android13冇得用 miles leung,想問吓仲有咩輸入法推薦?
咁我試吓先
iOS我裝左tiny player
但老實講
而家有netflix 迪士尼幾乎冇用😂
邊到搵到拷貝?依家淨係用緊漫畫人同漫畫櫃
player嘅話我鍾意mx player

簡單直接 睇片方便

佢focus係你睇片嘅experience
較快較慢個啲
你話用開

我見安卓只有好舊版本仲寫明唔啱我android 11裝
睇佢官網都只係拎去ios

我睇就無問題
應該正常4.2以上都ok㗎喎

佢官網去到2019就無update啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞