[BUNNIES] NewJeans討論區(9) - NewJeans包辦你日常生活

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
https://www.instagram.com/reel/Cm_lgxVLNDB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
其實依啲片邊度嚟?成日見到類似嘅
都係佢戴住耳機同人講緊嘢或者做吓表情動作咁
線上簽售姐係咩嚟?
我都想知
我估係類似online簽名會咁嘅野掛
姐係實體簽售變做線上only
買夠一定嘅專輯量就會中簽,啲片就係中個條友錄再po出黎
weverse呢個係可以同每個成員有1分鐘video call加簽碟,係你喺weverse買碟就有得抽,但係唔買得夠多嘅就冇可能抽中咁滯,因為得50個名額,所以我諗最有機嘅都係“幫”大家代購嗰啲人架啦佢仲可以收獲埋簽名碟
想問如果買貓ver入面啲小卡係咪一定係貓
以前買嗰啲要隨機抽
係, 買邊個嘅封就有邊個嘅卡
全屋都係貓 然後有日老母話: 你都溝唔到㗎啦
Thx
嘩伯母咁搶口
伯母Dd串
OMG
咁飛過去搵貓貓
伯母講得好
因為已經俾我溝咗
睇左勁耐都唔見貓
你老母好搶口
Hyein 愈望愈正

佢有時啲行為蠢蠢地勁得意
話說琴晚又夢到Haerin💗,Danielle💝,Hyein💖,我實在太幸福了

個夢係咁的:

我同Haerin💗,Danielle💝,Hyein💖 係同學(唔太熟)
我一班同學 大約8人, 4男4女 參加一個為期兩日的珠寶展。

第一日好正常,行展覽 + 同Haerin💗, Danielle💝,Hyein💖各有傾計。

係放學時大家會有一段路一齊行,係行到橋的時候,我膽粗粗過去同Haerin💗講幾句,之後約佢出街。可惜我比佢拒絕咗。

第二日展覽的重頭戲,主持人將會係一個超大戶外場地,介紹一條全由大粒藍寶石製成的頸鏈。我地觀眾一排排咁坐,當場坐無虛席。當介紹會開始時,大會先發覺條頸鏈比人偷咗。全場立即警號。我地坐緊個台立即升高到幾層樓高。冇人可以離開,守衛員開始逐個人檢查隨身物品。

會場本身有守衛直升機係外圍巡邏,之後被調派過黎。跟著係檢查途中直升機飛得太低,個螺旋槳直接斬到後排所有人,由左到右後排全死曬。跟著全場開始亂丟又驚,個台降返低,大家向各方向走。

本身8人的我地,因太亂只係有5個人一齊逃走,2男3女(包括我,Haerin💗, Danielle💖,一個現實世界真係識的女性朋友,仲有個男),當時檢查時候坐係我左手邊就係Danielle💝,所以當大逃亡發生時,我當然拖住佢行(實在太爽了人生)

當我地逃離現場,我地又行到條橋,我竟然放開Danielle💝隻手(勁傻仔)。
我竟然行過去關心Haerin💗,跟著又約多佢一次出街,佢當時個樣勁猶疑,正當佢猶疑緊時,Hyein💖係樓梯上橋出現返。係未等到Haerin💗的回答,我立即行過關心Hyein💖,但我心知肚明其實係為咗唔想比Haerin💗 reject多次

之後行多一陣,我就醒了

真係發夢,冇吹水

Haerin💗愛我
Danielle💝愛我
Hyein💖愛我

真係 一個幾得人鐘意嘅妹妹
有啲羨慕佢啊哥
佢阿哥應該覺得個妹好煩
呢個又真
幻想永遠都係太美好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞