獨遊嘅話去日本定曼谷好

271 回覆
3161 Like 202 Dislike
泰國會 台灣好想去台南or台東 個海岸線好似好靚
新加玻韓未去過 但唔覺得係必去
獨遊去過台灣,真係無咩好做
扮文青係cafe坐半日係最好既活動
其實咁樣都ok,獨遊嘅話我都係好hea,可以喺一個地方坐幾粒鐘
不過就想睇啲靚啲嘅景
曼谷Call車用Grab,行錯路會提你。不過提完你之後有咩可以做就唔知
問題係你唔識泰文,
好似20 30年前羅湖咁, 有人係街到囉刀仔係你後面頂住你 叫你行
你想求救都無人知
一個人就唔好啦
睇你鐘唔鐘意,係我角度睇就變左同係香港玩手機上連登無咩分別,咁點解要去台灣做。
除非係一家大細,如果唔係從來都唔明點解係曼谷仲要call車搭bts同mrt咪算囉,正常要去既地方係站再行都好近,曼谷塞車都塞死
曼谷啲魚骨路真係塞車塞到傻
韓國你去嗰啲延南洞、聖水洞、益善洞都係去文青cafe打卡
真,韓國冇咩特別地方好去,追星另計
2個都適合
但兩個要揀一個就日本啦
另外治安一定日本好架啦 不過話泰國獨遊好危險個啲根本冇去過 鳩噏
東南亞睇,泰國算好安全
曼谷雖然都係泰國大城市
都夜晚真係好黑 得馬路啲路叫光啲
啲巷就少燈比較黑 路又長 又多佛像果啲
雖然我上個月去完都覺得曼谷人算nice
但自己一個絲夜麻麻都係小心為妙
我都有一日自己係首爾紋身 女友第二日先join 嗰日自己食左間好L旺嘅燒肉,星期五夜晚無book枱 我由第一個入到成間嘢塞滿人都唔使半個鐘 我自己坐4人枱慢慢燒無比人趕無黑面 全程勁好招呼 仲想送燒酒比我飲 不過我紋身唔飲得拒絕左。

同埋周圍真係好多公園/比人散步嘅地方 食完飯行下都幾爽。
韓國 垃圾地方 人又垃圾
諗唔到咩原因去韓國
食野選擇多已經贏咗韓國餐餐一鳩樣
因為熱想涼冷氣🤣 趕就電單車,第一次撘電單車驚到仆街 之後習慣咗就好爽。
菲律賓都好過韓國wo
搭飛機去做gym
你識佢,又唔係佢個fd,關咩事?
btw, 「罐頭」係咩潮語
治安堅係好差
好多人咁講但我又唔係好覺

烤肉,邊爐,炸雞,雪濃湯,飯卷,燉牛肉,人参雞,其他加芝士既野。

點解會覺得一樣
點會一鳩樣
燒鰻魚 雞湯 韓牛 炸雞 醬蟹 石鍋飯 求其數都一堆正嘢
其實多唔多嘢食睇你做唔做research㗎姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞