獨遊嘅話去日本定曼谷好

271 回覆
3161 Like 202 Dislike
呃正評
疫情前我成日自己去曼谷,睇你鐘意做咩,就咁係池邊hea下,係靚酒店做下gym,休息下,以休閒角度係好過日本。
一個人去泰國旅行 唔係玩幼幼就係運毒
睇你想食雞定叫雞
睇你食咩同住邊到

我成日上t21個food court 食28b既麵,圍返港幣7蚊碗係酒店喪食完個早餐,下午食呢個做輕食一流。

但同一個場亦大把香港價既野食。所以洗幾多都真係好睇自己點洗。
多數都係想去hea
但連登仔最憎中國
一定係中國衰啲游客冇支那pay俾唔到錢
自駕游去到山區都好安全去到泰寮邊境附近山上面遇到三個揸衝鋒槍泰警哨站睇睇護照問我做乜車都冇搜就放行

KK園個啲99.999%都係誤墮搵快錢騙局俾人賣豬仔
點解
台灣你注意下安全啦
啲市容仲衰過韓國

CNN稱台灣「行人地獄」,網民:「台灣悲歌」
https://lih.kg/3314843
泰寮邊區好似話多遊客visa run,所以都安全。

泰國以前聽最多係城市間既高速公路有執法人員問人攞錢
其實YouTube 大把片睇 可以自己睇下唔使比d仇韓L講完當真 開關後韓國我已經去咗三次 野食景點都好ok 食野撘uber 都平靚正 買嘢sales例牌無表情 食野就好招呼好多 利申同女去無試過自己去
去泰國真係尻hea去日本我覺得自駕去其他地方會開心啲,早幾日去左熱海伊豆幾靚
近年冇,我成日揸車去唔同府玩,城市/府之間啲公路揸到120-150都冇影相冇警察,得市區內先會有
俾差佬截停收錢最大機會係無牌/唔戴頭盔揸電單車,私家車基本唔會理
我住hostel
同食街邊檔 當然唔係豪飲豪食
點會唔俾
我坐emirates都係咁樣玩社拜
未獨游過就日本, 遲d你去多d自然會去埋泰國
你self transfer定點?
自己去首爾都完全無野

d人話餐廳會唔做1個人既生意,我1個人去幾次都無事。

試過同唔同frd去,有d人覺得d野食種類太單一唔岩胃口,但我又覺得無咩野

景邊面我就唔鐘意跑景點,反而係鐘意搵d野去果邊做,但沿路都係靚人靚景既,銀杏樹真係好靚,d女人去買化妝品行街我咪去行下公園,咁已經好開心好放鬆。
唔係啦 都係成套
轉機時間成9個鐘 所以先出去行下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞