心目中香港人最神秘既奇案

38 回覆
13 Like 10 Dislike
香港英雄徐步高案
幾時有放大
係問佢果時點解唔搬條屍遠啲
佢答 咁重 點搬啊
咁咪側面透咗口風係佢殺
咪類似九品芝麻官
果晚陳完咁快有咗一樣比人Chok咗佢講
私人認殺人係誤傳
但唔覺意比人Chok 咗有殺人係事實
湯渣痛哭雪廠街所為何事?
Hello kitty案你好多嘢搞錯咗

2.個13歲女童係共犯嚟
佢之後轉咗做污點證人

3.庭上只係有一次啲燈閃咗一下
輕微到好多人都無留意到
現場大部分人都無特別反應
小醉俠全部有入場聽,佢自己講返出嚟
證物到過嘅地方都會閃爍係假嘅

4.我未聽過,係咪又係啲靈異節目講?
因為如果係真,佢哋應該驚到認罪先係
但事實係佢哋係想話個女死者係吸毒致死
連誤殺都想打甩
靈異節目果啲聽下算
前兩日聽到個重溫話哥哥仲喺文華坐喺到未走
另一個話佢仲不幾重覆走前果個動作
真係up得就up
1998年5月11日下午約六時,十八歲的張穎瑜向其姊表示將前往香港仔田灣街二十號一所明愛中心領取准考證,然後與朋友晚膳。 張穎瑜應於當晚七時在田灣石排灣道八十一號一餐廳門外與朋友會面。 她最後於當日下午六時五十二分傳呼該名朋友,留下訊息表示已經到達會面地點,但自此已再沒法找到或聯絡她。 警方調查顯示,張穎瑜於失蹤當日下午六時三十分至七時期間,確曾到上述明愛中心領取准考證,而上述餐廳職員亦表示曾於當日下午約七時看見她在店外等候。
呢個好似係話係啲地產商定唔知啲業主作出嚟
3月1號放寬口罩大辯論奇案
信不信由你喇
我全部都喺維基搵出黎,唔係我up
荔景屋邨兩姊妹唔知做乜怨氣咁重
佢地係就係俾人無啦啦劈死
但都叫有全屍 好話炸屍 溶屍 碎屍
但偏偏就係怨氣大到要封屋
聽過一個講法,唔知真唔真
你喺入面,如果一直堅持嗌冤枉,就會被委員會視為無悔意,咁就唔會批到假釋
就算真係有做,都已經坐夠數可以假釋
但係如果堅持冤枉,就要繼續坐
俾你會點揀?
所以佢假釋後,都無再講過係咪冤枉這個問題了
想知呢單有咩咁邪
2020年代香港命案列表記錄於2020年至2029年在香港發生過涉及人命的案件,包括謀殺及誤殺等他殺命案,每宗案件必須列明資料來源;而一般的因自殺、疾病、天災、意外等導至死亡的案件則不在此列。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞