轉數快入錯銀行可以點做?

153 回覆
3 Like 180 Dislike
應該扣左先,最後入唔到會彈返返來,你呢個情況應該入唔到
邊個佢,如果你個 friend 咪叫你個 friend 自己過一次去啱果個
咁佢做咩分2個a/c
打18222
如果無彈數
即係對家有果間銀行開左轉數快
成功過數
你叫對家自己轉番
d錢已經係人地手上
我都想討論吓

轉數快真係唔可以入帳戶號碼
如果你個銀行混埋一齊,我估係純粹方便人
例如HSBC

Bank transfer 就係要新增收款人
有d 銀行新增收款人都要再攞security code
有d 就唔使,有d 直頭對埋名,啱先新增到

Bank transfer 同 FPS 收嘅REFERENCE #完全唔同
噢,啲錢咁走無咗lu
要報警,再同銀行講
俾哂名你對都唔睇
點幫你
都話可以
早排先用戶口號碼由恒生過中銀,都係經FPS
所以我就話其實係分2 part
佢個app 擺埋一齊
你睇返個transaction 係咪放fps 個statement
或者check 個reference number
應該係bank transfer 嘅code 而唔係fps

應該唔會出現?
收據寫咩
你冇對名?
咁點解某d 銀行新增收款人要拎security code?
因為transfer limit?
個account 容乜易過六十幾蚊
有試過Carousell 轉錯左幾舊,銀行都話無得幫你搞,只可以代為通知叫對方比返你,佢亦有權唔比
我果次同左對方講、佢收左銀行電話核實後過返比我
因為係做high transaction , 你加左佢做payee 你過數銀行就無咁多regulation 要做
通常就交錢,第三方銀行轉賬, 同埋add payee 要攞security code
當temp receipt. 擺夠就落sundry income
即係由頭到尾都係銀行麻柒煩
咁難都入錯

啱number 同全名先可以轉到架wo

利申:打錯對方個名,自己退返去銀行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞