[有圖]一人一個轉左logo好柒既牌子

319 回覆
648 Like 9 Dislike

炒撚咗個設計師啦屌

平面化先正

香港人嘅美學水平未去到依個level,個市場要你整好多野,塞滿哂先叫做有做野,
所以如果香港有人做依d設計一定俾人屌到仆街

Ageer 睇返佢個設計理念嘅話 其實佢係跟原本理念再改
顔色漸層, 玩立體, 有影...
呢D都成10年前既design 風格,
而家睇其實好out.
Mastercard 新Logo係一個新既簡約風格中非常好既作品, 連登仔竟然柴台...

Agger

flat design 好正

幾十年前mastercard已經係得兩個圓形
到90年代先轉做有字logo
直到而家flat design 再一次重返舊時個樣

唔知點解 同大家既睇法完全掉轉咁濟
平面簡約真係靚好多
而且係branding上有更多發揮空間

利申:做design

無晒detail 無晒個性
designer 梗開心
易做咁多

做平面難好多 idea stage 係最難
好易整到好柒
前面 gap同ubisoft就係例子
以前劃埋detail 用3日
而家15分鐘起貨

反而舊式logo整下3d加下corner加下shadow就好快砌完 點都唔會極難睇
flat design 興起
係因為簡潔icon 可以配合番單一功能既apps/button

一個牌子一個學院
咁多歷史故事
用flatdesign 真係合適咩?

學院唔合適
但係牌子就緊係要跟時代潮流去行啦
係因為簡潔icon 可以配合番單一功能既apps/button

一個牌子一個學院
咁多歷史故事

你講得岩呀 flat design做之前要考慮到好多野配合先可以做

一個牌子一個學院
咁多歷史故事

學院唔合適

學院果d應該係想去殖化

一個牌子一個學院
咁多歷史故事

學院唔合適

學院果d應該係想去殖化

學院logo都係老式英式好睇
除非係新型既學院
而家15分鐘起貨

講得呢句就知你唔係做設計
其實越少元素嘅設計係越難做
冇人講google?
轉左之後真係柒左好多

其實分別唔大
唔好假膠please
有人偷鳩咗個idea嚟整片

不過條女把聲幾正

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1918259165080489&id=1915170982055974
有人偷鳩咗個idea嚟整片

不過條女把聲幾正

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1918259165080489&id=1915170982055974

垃圾!問左我地攞授權未?條片又整得唔好睇
而家15分鐘起貨

講得呢句就知你唔係做設計
其實越少元素嘅設計係越難做

理得你難唔難做
做設計唔洗周街同人講喎

宜家有人反哂所有簡約設計咩?
柒就柒架啦
講咩香港人要再受美學教育
把自己審美觀看我那麼高
大把logo整得柒鬼佬都笑鳩佢啦
全球美學教育都不足添呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞