[有圖]一人一個轉左logo好柒既牌子

319 回覆
648 Like 9 Dislike
唔識欣賞覺得舊mastercard靚好多
Instagram
一定係港龍

UBISOFT

覺得初代幾靚

陳幼堅設計呢個logo條龍尾係有意思 香港政苦戇尻尻搞到 龍樣都膠埋
利申設計jj

本身會見到"香港"同"HK"
而家條龍個樣On99咁
轉唔轉都係咁柒

呢個真係精彩 龍變狗,設計果個死撚左佢啦

入黎都係想po呢個,政府真係可以將所有好嘅嘢變垃圾
20週年堆logo又係柒到

屌你老母

成隻百變怪咁
點少得長勝巴士

舊長勝

我覺得幾好喎,將佢變到同九巴個標誌同一個模式

而家變左時裝店
顔色漸層, 玩立體, 有影...
呢D都成10年前既design 風格,
而家睇其實好out.
Mastercard 新Logo係一個新既簡約風格中非常好既作品, 連登仔竟然柴台...
而家睇其實好out.
Mastercard 新Logo係一個新既簡約風格中非常好既作品, 連登仔竟然柴台...

見到呢個post就知點解香港咁多7設計,冇進步過,因為美學教育不足,大家根本鐘意d畫哂出腸乜7都寫落logo到嘅設計。
但事實係隨住科技同時代進步,平面化logo係有佢功能性,例如容易令視覺系統統一化,容易辨認等等...master card , j記,龍運等等我都覺得改得幾好喎
而家睇其實好out.

見到呢個post就知點解香港咁多7設計,冇進步過,因為美學教育不足,大家根本鐘意d畫哂出腸乜7都寫落logo到嘅設計。
但事實係隨住科技同時代進步,平面化logo係有佢功能性,例如容易令視覺系統統一化,容易辨認等等...master card , j記,龍運等等我都覺得改得幾好喎

龍運我認同,個logo設計集中左,變成左一舊野,唔係散鬆鬆

但前兩者可圈可點
Mastercard 個人認為個字款唔好,同個圖離太遠
J記新logo太年輕,冇晒歷史既味道

利申:認為唔應該將less is more 奉為金科玉律
豐大ù

好似啲大陸鐵路logo
轉唔轉都係咁柒

咁就收埋啦

點轉都禁柒

新香港人:咩黎

炒撚咗個設計師啦屌

平面化先正

明明新版靚

而家睇其實好out.

Agger

flat design 好正
其實呢個post係講只要轉咗logo全部都係柒
而家睇其實好out.

Agger

flat design 好正

幾十年前mastercard已經係得兩個圓形
到90年代先轉做有字logo
直到而家flat design 再一次重返舊時個樣
唔知點解 同大家既睇法完全掉轉咁濟
平面簡約真係靚好多
而且係branding上有更多發揮空間

利申:做design
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞