中共封殺 翻牆App「陣亡」 製作人被捕 網民無法上Gmail YouTube

297 回覆
1095 Like 2 Dislike
有時工作需要 一定要返上去住一頭半個月
屌你老母點頂依家 以前都仲可以靠VPN上FB/IG/YOUTUBE

租付費VPN囉

咁你都算大陸居民
冇計自由空氣都係成本
叫你老細加人工la

住酒店工幹都算大陸居民

以前試過住大陸幾個月,都覺自己行為變左大陸仔🤦🏻‍♂️
Ex迫住打尖唔排隊,隨地掉垃圾咁
人仔台上大陸漫遊都bam?

係,唔係上唔到網咁簡單
係完全 search唔到網絡,電話都打唔到
點解!!!點解明明封左vpn個youtube仲有咁多簡體字大陸仔!!!
有時工作需要 一定要返上去住一頭半個月
屌你老母點頂依家 以前都仲可以靠VPN上FB/IG/YOUTUBE

租付費VPN囉

咁你都算大陸居民
冇計自由空氣都係成本
叫你老細加人工la

住酒店工幹都算大陸居民

以前試過住大陸幾個月,都覺自己行為變左大陸仔🤦🏻‍♂️
Ex迫住打尖唔排隊,隨地掉垃圾咁

而家仲要冇得翻牆
上百度 youku
想唔變大陸仔都唔得

係,唔係上唔到網咁簡單

仆佢個街仲要岩岩續左約
如果第時要翻牆真係唔撚使要佢
d 大陸人咁愛國,咁親共,家陣自己受返啦,抵啦
對住講 " 行得正 企得正 怕咩人查/知道/實名制"既人

點樣反駁好
會容易比人操控? 定係私隱問題?

係囉
行得正企得正你唔俾你屋企鎖匙我?
行得正企得正你唔話俾我聽你銀行戶口有幾多錢?
講得出呢句主要都係白痴仔
喺屋企整個remote desktop

係,唔係上唔到網咁簡單

仆佢個街仲要岩岩續左約
如果第時要翻牆真係唔撚使要佢

嘩我吊咩
一早應該咁做啦
支那人 學咩人講自由

其實微博上好多人鬧緊中共
實名制下 都幾夠疆

「所有的VPN 都搜不到,能用的今天都掛了。」昨日內地大批私人虛擬網絡(VPN)被封,導致許多網民無法「翻牆」使用YouTube、Gmail、Instagram 、Twitter、甚至LINE。國內用戶工作和娛樂大受影響,不禁大罵:「到底我們的自由在哪裏,選擇在哪裏?」當局近期加強力度阻擋國民訪問境外網站,分析指與即將召開的十九大維穩工作有關。

大陸豬
又會囉,係果班人唔識搵門路咋掛,我上開果D被禁網咪又係一堆中國人

實名制下 都幾夠疆

13億人,捉得幾多個,拉得多個個都反
睇下邊個驚邊個
拿,呢鑊我撐啊,領導們做得好,這樣才能永久地維護天朝的和諧,防止外國勢力的入侵。

實名制下 都幾夠疆

13億人,捉得幾多個,拉得多個個都反
睇下邊個驚邊個

中共 係驚中國人就唔會封 vpn呀

成班中國人係網上得把口反
德政

實名制下 都幾夠疆

佢地敢唔敢現實反共先??
最多咪係網上屌下中共, 發泄一下

中國人真係抵撚死
見到中國人 比人激到生蝦咁跳, 真係幾心涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞