自從食多左韓國公仔麵後,就覺得出前一丁難食到死

327 回覆
343 Like 868 Dislike
所以你條柒頭由一開頭就唔應該入黎吠囉

自己講既野又話係關人撚事 但又要走去Judge鳩人
而家比人笑又話自己兜轉頭話關人撚事 由頭到尾就自己奶自己屎眼
話鳩人地係到Loop 柒左你就潛啦撚屌
英國佬叫吸麈機做Hoover,原本都係牌子嚟,巴打幾時去插佢地係文盲?
男人冇手?
其實你呢種mindset真係好老屎忽
人哋睇嘅嘢同你唔同就話人太年輕,又話人傻仔
事實上以前公仔麵獨市到啲人咩麵都叫公仔麵已經係好耐之前嘅事
而家呢代好多一出世已經係超市咩國家咩牌子嘅麵都有嘅時代
你仲係乜都統稱公仔麵先係不合時宜
係咪因為公仔麵vs即食麵呢個名令到個post咁多負皮
出前一丁個麵餅只能夠捱3分鐘,過左3分鐘成pat屎咁
大邊爐確實係韓國即食麵好食過出前一丁, 耐煮 D.
我老豆做廚
佢話我煮出前一丁係全世界最好食

但我自己覺得好難食
辛辣麵都算係韓麵中比較垃圾一款,你覺得唔好食都正常
其實所有嘢都係有context
唔係話你個context錯,但要睇邊個時空囉
以前就話公仔麵獨大,打曬成個市場,所以咩麵都叫公仔麵啫
今時今日公仔麵market share剩返幾多?
你咁都仲將咩麵都叫曬公仔麵就顯得你過氣啦
呢排食親即食麵都胃痛, 係咪人生己完
你都痴撚線
討論區唔俾人講嘢
屌 語言就係要轉遞信息 明咪得囉
我婆你阿麼你明唔明呀
韓國面比較粗 難有味同口感唔好 所以一定要撈先好食dd
乜撚野泡菜麵
笑到我氣喘
撈麵先係理道
就算煮得好好 放一陣就好快變林
我自問食野都好快
但永遠都怏唔過佢林既速度
Ok you win,以後要與时並进改口井方便面
我都冇話唔得
我只係覺得叫「韓國公仔麵」,硬係唔知點咁
無唔比 柒就要認 屌就企定
唔好喺度死雞撐飯蓋啦
咪就咁寫著北海道面粉
邊個「其它國家」? 用咩語言讀出嚟?
你小心啲回答
叫國安拉鳩你
後期得豬骨味係晶瑩剔透,而家都變埋白色
on9
即食麵還即食麵,同方便面係兩回事嚟
香港一直都有即食麵呢個term
你up緊乜 邏輯關係係邊
同我睇既野唔同係我屌佢傻仔既原因咩

如果一個當地約定俗成既名字叫法
只係因為你學識少見識少 就用而家不合時宜去反駁的話

我只能講:你講得啱! 你說得對!

(可惜 你可能都唔知點解我咁應你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞