(公投)覺不覺係街鋪度試size 再上網買呢個行為好無恥?

39 回覆
64 Like 59 Dislike
咁仲要實體店做乜鳩
你班撚樣學咩人試野呀又唔買
人地幫你著埋鞋解釋比你聽邊到好邊到唔好
仲要頂撚住你陣臭腳味
結果你同人地講上網買 話過唔到自己想慳果一百幾十

果一百幾十係服務費呀屌 又要試又要求多多 結果原來係比錢第二家 仲要享用服務覺得自己理所當然

唔係唔比你試完上網買
但你又要串過馬撚 晒人時間
屌你個心態咁樣簡直係無恥

原來要俾服務費架😂
好少上網買衫 唔知有呢樣野
咁仲要實體店做乜鳩
仲要頂撚住你陣臭腳味

果一百幾十係服務費呀屌 又要試又要求多多 結果原來係比錢第二家 仲要享用服務覺得自己理所當然

唔係唔比你試完上網買

以你咁講 咁online shop既作用係咩?

出貨買貨囉
online shop 就係無人serve 你,
冇得試
唔岩就係唔岩 只可以放返出去
如果潮鞋果啲 大公司同online shop果啲差唔多價位
除非你話ig shop啦
假貨貴客自理
clarks 4,500 一對鞋香港d 鋪開價二千

Clarks 好多鞋都係made in india 或china
賣千幾兩千真係搵水魚
試完size 再上taobao 買先係皇道
咁仲要實體店做乜鳩
仲要頂撚住你陣臭腳味

唔係唔比你試完上網買

好撚戇勼
我屌你老母 你知唔知而家大趨勢係玩緊 以 showroom 形式 開實體店鋪 俾你試衫 同時有多啲資源 裝飾店面 店內只有少量現貨俾你買 叫做做下遊客生意 要買佢都係幫你即場上網訂貨 寄俾你 又慳錢 又靚啲

之前就係實體店形式 又要多貨 又要劃好大個位做倉 根本on9 超級市場咩 時代變緊喇
唔覺

中👆緊2丨2中賢中用臨
認同係無恥
但好過做水魚
買過件ralph lauren, 香港3xxx, 上網賣4xx
咁仲要實體店做乜鳩
仲要頂撚住你陣臭腳味

唔係唔比你試完上網買

好撚戇勼
我屌你老母 你知唔知而家大趨勢係玩緊 以 showroom 形式 開實體店鋪 俾你試衫 同時有多啲資源 裝飾店面 店內只有少量現貨俾你買 叫做做下遊客生意 要買佢都係幫你即場上網訂貨 寄俾你 又慳錢 又靚啲

之前就係實體店形式 又要多貨 又要劃好大個位做倉 根本on9 超級市場咩 時代變緊喇

的確係咁, 以頭先有上面有人講J.Crew 為例.

Online Store 做Sales 平一半, 再加埋低能地, 你係Online Store 買衫買完可以拎去J.Crew 門市做Full Refund.
你係門市買, 拎返去好似最多都只係換Credit 黎換第二件衫。

同埋門市成撚日都係無貨無Size, 跟本係焗你上網買嘅。
原本就覺,但當發覺港商點謀取暴利之後就唔覺,再加埋歧視本地客只討好蝗蟲,你不仁我不義,已經心理平衡返
原本就覺,但當發覺港商點謀取暴利之後就唔覺,再加埋歧視本地客只討好蝗蟲,你不仁我不義,已經心理平衡返

如果本地客真係買的話又點會比人歧視呢
唔通有錢唔賺咩
其實邊到平咪係邊到買
唔通專登去買貴野咩
係有班人覺得買平野就係窮鬼
Balenciaga對speed trainer英國賣3200香港夠膽死賣4900
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞